Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
To Vision Coupe Concept
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Vision Coupe Concept

Νέο Mazda 6: Υβριδικό εξακύλινδρο, ίσως και δίθυρο

6/10/2021

Το νέο Mazda 6 είναι προ των πυλών. Με εμφάνιση επηρεασμένη απο το Vision Coupe concept, κίνηση στους πίσω τροχούς και νέο ήπια υβριδικό εξακύλινδρο μοτέρ στην γκάμα κινητήρων, έρχεται μέσα στο 2022 να ταράξει τα νερά.

Πολλά είναι αυτά που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με το νέο Mazda 6. Η μάρκα έχει αποφασίσει να μην αποκαλύψει τα σχέδιά της αφού ούτε διαψεύδει, αλλά ούτε και επιβεβαιώνει καμία πληροφορίας από αυτές που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Τα μέσα του εξωτερικού απασχολεί σήμερα το νέο Mazda 6 λοιπόν, με τα περισσότερα απο αυτά να εστιάζουν συγκεκριμένα στο διάστημα που θα κάνει το ντεμπούτο της η νέα γενιά του μοντέλου. Όπως λοιπόν δείχνουν, το λανσάρισμα του νέου Mazda 6 θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και βάση του θα είναι μία πισωκίνητη πλατφόρμα.

Δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένες πληροφορίες αναφορικά με τις μονάδες ισχύος, φαίνεται όμως πως ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας θα δίνει το παρόν, ο οποίος θα συνοδευεται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 V. Επίσης διαθέσιμο θα είναι και ένα ήπια υβριδικό μοτέρ πετρελαίου 3,0 λίτρων, με το λανσάρισμα μίας Plug-In υβριδικής και μία αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης να έρχεται σε δεύτερο χρόνο.

Το Vision Coupe concept που είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2017, θα είναι ο κεντρικός πυλώνας της εξωτερικής εμφάνισης του νέου Mazda 6, αφού φαίνεται οτι θα δανειστεί αρκετά εξωτερικά του στοιχεία. Όπως βλέπετε και στις εικόνες, το εν λόγω μοντέλο είναι ένα σπορ σεντάν με τέσσερις πόρτες. Το μακρύ καπό, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός, οι μεγάλοι τροχοί και η μικρή απόσταση από το έδαφος έκαναν το σπορ τετράθυρο πολύ κομψό.

Δεν αποκλείεται βέβαια, η έλευση του Mazda 6 της νέας γενιάς να συνοδευτεί και από ένα κουπέ με δυο πόρτες, το οποίο αν όντως πραγματοποιηθεί θα γεμίσει το κενό που άφησε η απουσία των RX μοντέλων. Μένει μόνο να δούμε εάν αυτό θα γίνει πράξη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε