Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Opel Corsa VS Opel Corsa GT (1987)

30/8/2019

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του μοντέλου στο 68ό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το νέο Opel Corsa θα βρεθεί αντιμέτωπο το σπάνιο Opel Corsa GT του 1987, ώστε να διανύσουμε έστω και πνευματικά την διαδρομή του μοντέλου, μέχρι και σήμερα.

Η Opel γιορτάζει τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το νέο Astra με πολύ αποδοτικούς κινητήρες, το Grandland X Hybrid4 με τετρακίνηση (κατανάλωση καυσίμου WLTP, σταθμισμένη, στο μικτό κύκλο: 1,6 l/100 km, 37 g/km CO2, NEDC: 1,6 l/100 km, 36 g/km CO2) και η έκτη γενιά Corsa σε τρεις εκδόσεις. Το μικρό best-seller (με πωλήσεις πάνω από 13,6 εκατομμύρια μονάδες) γίνεται ηλεκτρικό και με το νέο Corsa-e Rally – που επίσης κάνει ντεμπούτο στο IAA – και θέτει τις βάσεις του αγωνιστικού αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων. Στο IAA, το νέο Corsa θα πλαισιωθεί από έναν ξεχωριστό προσκεκλημένο – ένα σπάνιο Corsa GT του 1987 σε κίτρινο χρώμα, ζωντανή απόδειξη 32 χρόνων οδηγικής απόλαυσης και επιτυχίας. Το ιστορικό αυτοκίνητο ταξίδεψε από την Πορτογαλία μέχρι το Opel Classic Workshop στο Rüsselsheim. Από εκεί θα οδηγηθεί στο IAA στη Φρανκφούρτη, όπου θα συνεισφέρει με την παρουσία του στην ανάδειξη της ιστορίας του μοντέλου, δίπλα στο νέο Corsa.

"Το τμήμα Opel Classic χρειάστηκε να ψάξει αρκετά μέχρι να εντοπίσει ένα σπάνιο Opel Corsa GT πρώτης γενιάς. Το συγκεκριμένο αντίτυπο, που αρχικά είχε ταξινομηθεί στην Ισπανία, βρέθηκε προστατευμένο σε ένα γκαράζ στην Πορτογαλία..."

Η Opel προσέφερε το GT από τον Απρίλιο του 1985 μέχρι το φθινόπωρο του 1987. Ήταν ο διάδοχος του Corsa SR, με κινητήρα 1.3L 70hp με σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου μέσω καρμπυρατέρ. Η πρόσθετη ισχύς και οι διακριτικές αεροτομές έδωσαν ένα σπορ χαρακτήρα στο Corsa 1ης γενιάς, μέχρι την άφιξη του GSi το 1988. Το πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, μπορούσε να τιθασεύσει τη δίψα του για επιδόσεις στα πιο μακρινά ταξίδια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις