Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο smart #1: Έρχεται το πρώτο crossover
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο smart #1: Έρχεται το πρώτο crossover

1/4/2022

Η smart στις 7 Απριλίου κάνει το επόμενο βήμα και θα παρουσιάσει το πρώτο της μικρομεσαίο ηλεκτρικό crossover με το λιτό όνομα #1, που αναμένεται να σαρώσει στις αγορές της Ασίας αλλά και της Ευρώπης.

Τις επόμενες μέρες η παρουσίαση του smart #1

Τη smart τη γνωρίσαμε ως τη μάρκα με τα μικρότερα αυτοκίνητα, κάτι το οποίο φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν της μάρκας αφού το νέο της μοντέλο με όνομα #1 θα είναι σαφώς μεγαλύτερο και θα ανήκει στην κατηγορία των crossover/SUV. Η πρώτη του εμφάνιση στο κοινό αναμένεται να γίνει στις 7 Απριλίου, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη Mercedes και την Geely, η οποία αποτελεί ο καινούργιος μέτοχος  της εταιρείας.

Το πρώτο της SUV

Βασισμένο στο Concept #1 Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, το πρώτο SUV της μάρκας αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Concept #1 που γνωρίσαμε στην Έκθεση του Μονάχου. Οι διαστάσεις του είναι αυτές που μας προκαλούν εντύπωση για smart μοντέλο, εφόσον φτάσουν σε μήκος τα 4,29 μέτρα, πλάτος 1,91 μέτρα και ύψος 1,7 μέτρα. Τα παραπάνω νούμερα αγγίζουν τα χαρακτηριστικά των C-SUV, ενώ μας θυμίζουν αυτές του MINI Countryman και είναι ελάχιστα μικρότερο από το Toyota C-HR.

Αρκετά αεροδυναμική σχεδίαση

Το smart #1 θα βασίζεται στην Sustainable Experience Architecture (SEA) πλατφόρμα η οποία προσφέρει και τη δυνατότητα τετρακίνησης, ενώ το αμάξωμά του θα χαρακτηρίζεται για τον μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 Cd. Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος αριθμός, το αμάξωμα εξοπλίζεται με ενεργή γρίλια (Active Grille Shutter) που προσαρμόζεται ανάλογα, προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική. Από την άλλη, οι χειρολαβές των θυρών είναι στο ίδιο επίπεδο με το αμάξωμα και διαθέτουν λειτουργία θραύσης πάγου βοηθώντας να μην κολλήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες λόγο χιονιού ή πάγου.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε