Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε Audi Q3 Sportback

Διαβάστηκε από 18263 αναγνώστες - 26/9/2019

Το Audi Q3 παρουσιάζεται στα τέλη της χρονιάς ως coupe. Με πετυχημένη σχεδίαση, νέο mild hybrid κινητήρα και σφικτή ρύθμιση ανάρτησης είναι ένα μικρομεσαίο SUV στην καλύτερη μορφή του. Το οδηγήσαμε και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις…

Ας ξεκινήσουμε αρχικά με το «τι δεν είναι» το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, ένα Q4. Λογικά, έτσι θα έπρεπε να ονομάζεται η coupe έκδοση του Audi Q3. Τα δικαιώματα της χρήσης αυτών των ονομάτων βέβαια, να θυμίσουμε ότι η Audi τα αγόρασε από την Alfa Romeo έπειτα από μεγάλη «μάχη». Και στη συνέχεια ακολούθησε η ηλεκτροκίνηση, με δεδομένο ότι το Q4 θα έρθει στις αγορές την ερχόμενη χρονιά ως “e-tron”. Επειδή όμως το θέμα σχετίζεται άμεσα με ένα coupe SUV, ναι, το νέο Audi Q3 με τη σπορ οροφή διαθέτει λιγότερο χώρο για το κεφάλι των επιβατών στην πίσω σειρά θέσεων, αλλά και ένα χώρο αποσκευών με μικρότερο κατά 125 λίτρα όγκο σε ό,τι αφορά το μέγιστο μέγεθός του, που είναι πλέον 1.400 λίτρα.



Με ποιο τρόπο; Με κάθε δικαίωμα, που του εξασφαλίζει το ελαφρώς τροποποιημένο πλαίσιο. Σημειώστε ότι ο χώρος αποσκευών με την πίσω σειρά καθισμάτων στη θέση της έχει διατηρήσει τον όγκο των 530 λίτρων. Κατά δεύτερον, η σχεδίαση, που έχει προκύψει, είναι καθ όλα αποδεκτή.
Η Audi κατάφερε για πρώτη φορά να μαγέψει την τάξη των μικρομεσαίων SUV με ένα πραγματικά όμορφο coupe σε αυτήν την κατηγορία. Οι σπορτίφ αναλογίες και το ξεκάθαρα σχεδιασμένο πίσω μέρος είναι στοιχεία, που απέχουν μακράν από τα απότομα τελειώματα μιας Mercedes GLC Coupe ή μιας BMW X4.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις