Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Bella Figura

    Διαβάστηκε από 14856 αναγνώστες - 3/12/2019

    Εκεί, ο οδηγός θα βρει κι άλλες λειτουργίες, όπως τηλεφωνική κλήση έκτακτης ανάγκης, τηλεχειρισμό, WiFi, σύστημα εντοπισμού θέσης στάθμευσης, καθώς και αναδιαταγμένα menu. Πάνω απ όλα, όμως, επεκτάθηκε ο εξοπλισμός ασφαλείας. Τώρα υπάρχει πια σύστημα αναγνώρισης πινακίδας, σύστημα υποβοήθησης του οδηγού για τη «νεκρή» γωνία, το μποτιλιάρισμα, αναγνώρισης της κόπωσης, αλλά και προσαρμοζόμενου ελέγχου της ταχύτητας.



    Και τα δύο θέματα, δηλαδή τα παρωχημένα πολυμέσα και ο ελλιπής εξοπλισμός ασφαλείας, ήταν μέχρι πρότινος ουσιαστικά σημεία κριτικής. Αντιθέτως, για τον τομέα των κινητήρων και των κιβωτίων ταχυτήτων δεν υπήρχαν πολλά παράπονα. Τα εικονιζόμενα σε αυτές τις δύο σελίδες αυτοκίνητα, η Stelvio και η Giulia, εφοδιάζονται με το δίλιτρο, turbo κινητήρα των 280 PS.



    Ο συγκεκριμένος βενζινοκινητήρας στη Stelvio είναι, μάλιστα, η πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των Γερμανών καταναλωτών. Πρόκειται για ένα ολοζώντανο και δυναμικό μηχανικό σύνολο, που αναλαμβάνει κατά 100% το έργο της κίνησης και συνεργάζεται με το μόνιμα... ετοιμοπόλεμο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Αυτός ο συνδυασμός μας κάνει να αισθανόμαστε την Giulia πιο ζωντανή και πιο στενά συνδεδεμένη με τη... γη σε σχέση με τη Stelvio. Η τελευταία, με δεδομένο πως πρόκειται για ένα SUV, έχει επιθετική και σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Το σύστημα διεύθυνσης έχει ιδιαίτερα άμεση αίσθηση, θα λέγαμε πως είναι τόσο άμεση, που προκαλεί έως και... αναταραχή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και, πρέπει να αναφέρουμε το εξής: Αν κάποιος οδηγός ελπίζει να κινηθεί σε... καλλιτεχνικούς ρυθμούς ή σε στιλ bel canto, θα το κάνει μάταια. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας ακούγεται πολύ και ωμά – σίγουρα όχι σαν μία ιταλική όπερα. Ούτε, βέβαια, και σαν μια γαλλική...

    Συμπέρασμα
    Συναρπαστική σχεδίαση, ενδιαφέρουσα τεχνολογία και, τώρα πλέον, μοντέρνα πολυμέσα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που βελτιώνουν το επίπεδο της ασφάλειας: Η Giulia και η Stelvio έχουν στιλ και ξεχωριστό, αποκλειστικό ύφος. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, θεωρούνται πια αξιόλογες εναλλακτικές.
     

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει