Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

BMW iX3: Με 286 ίππους και 0-100 κάτω από 7 δτλ.

Διαβάστηκε από 8852 αναγνώστες - 29/7/2021

Η BMW είναι μία εταιρεία που «αγκάλιασε» την ηλεκτροκίνηση πριν από αρκετά χρόνια και τώρα προσθέτει στη γκάμα της το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Η νέα BMW iX3 των 286 ίππων μας συστήνεται με δυνατό της χαρακτηριστικό τα 460 χλμ. αυτονομίας.

Η ιστορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με την i3, πλέον όμως έφτασε η στιγμή της διεύρυνσης της οικογένειας με την προσθήκη του πρώτου ηλεκτρικού SUV στη γκάμα. Ο λόγος για τη νέα BMW iX3, η οποία διαφοροποιείται ελαφρώς από τις «συμβατικές» εκδόσεις και πετυχαίνει ικανοποιητική αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Εξωτερικά, η νέα BMW iX3 διατηρεί την «αρχοντική» της εικόνα, με τα χαρακτηριστικά, μεγάλα «βράγχια» στο εμπρός τμήμα, στις απαλές καμπύλες στο πλευρικό τμήμα και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Με την πρώτη ματιά θα διαπιστώσει ο καθένας ότι πρόκειται για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με τις μπλε λεπτομέρειες σε καίρια σημεία του αμαξώματος να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο. Παράλληλα, δεν απουσιάζει το σχετικό λογότυπο «iX3», όπου το πρώτο γράμμα παραπέμπει στην οικογένεια των ηλεκτρικών της βαυαρικής εταιρείας, αλλά και οι αεροδυναμικές ζάντες μεγέθους 19 ιντσών.



Εσωτερικό: Με διακριτικές αλλαγές
Μπορεί εξωτερικά να υπάρχουν διακριτικές αλλαγές στην περίπτωση της ηλεκτρικής iX3, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει περνώντας στην καμπίνα, αφού διαφέρει σε ελάχιστα σημεία από τις συμβατικές εκδόσεις. Η ποιότητα παραμένει σε εξαιρετικό επίπεδο, στοιχείο που έχουμε συνηθίσει σε αυτοκίνητα αυτού του βεληνεκούς από την βαυαρική εταιρείας, ενώ εκπτώσεις σε επίπεδο τεχνολογίας δεν υφίστανται. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την ηλεκτρική αυτονομία ή την απεικόνιση του GPS. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει η κλασσική, οριζόντια τοποθετημένη οθόνη αφής της βαυαρικής φίρμας μεγέθους 10,2 ιντσών για ενημέρωση και ψυχαγωγία, η οποία ελέγχεται και μέσω του περιστροφικού διακόπτη. Ασφαλώς και από το εσωτερικό της BMW iX3 δεν απουσιάζουν κάποια «ηλεκτρισμένα» στοιχεία, όπως το μπλε περίβλημα του σήματος, η λεπτομέρεια στον επιλογέα και ο διακόπτης εκκίνησης του ηλεκτροκινητήρα. Σε επίπεδο χώρων, οι τοποθετημένες στο πάτωμα μπαταρίες δημιουργούν κάποιους περιορισμούς, ενώ ο χώρος αποσκευών περιορίζεται στα 510 λτ.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε