Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Έως 460 χλμ. αυτονομία

Διαβάστηκε από 8851 αναγνώστες - 29/7/2021

Η άποψη ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα κατασκευάστηκαν κυρίως για αστικές μετακινήσεις πλέον αρχίζει να καταρρίπτεται, αφού η νέα BMW iX3 είναι ικανή να διανύσει με άνεση υπεραστικές αποστάσεις. Η κίνηση περνά στον πίσω άξονα μέσω ηλεκτρικού μοτέρ (BMW eDrive) 286 ίππων και μέγιστης ροπής που αγγίζει τα 400 Nm. Έτσι, παρά το υπερβολικό βάρος των 2.260 κιλών, η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 6,8 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα. Την τροφοδοσία του ηλεκτρικού μοτέρ αναλαμβάνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 74 kWh, με αποτέλεσμα τα 460 χλμ. αυτονομίας (WLTP) να είναι ένας εφικτός στόχος. Από εκεί και πέρα, η διαδικασία της φόρτισης από το 0 έως το 80% ολοκληρώνεται σε μόλις 34 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 150 kW, ενώ 10 λεπτά αρκούν ώστε να η υπολοιπόμενη αυτονομία να αυξηθεί κατά περίπου 100 χλμ.

Kοινοποίησε το »


Στον δρόμο: Ολοκληρωμένο ηλεκτρικό SUV
Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά η νέα BMW iX3 είναι ένα αυτοκίνητο που καταφέρνει να αποτελεί «διαφήμιση» για την ηλεκτροκίνηση. Παραμένει ένα εξίσου εντυπωσιακό SUV με τις συμβατικές εκδόσεις, διαθέτει αξιόλογους χώρους για μία οικογένεια και η μεγάλη αυτονομία παύει να αποτελεί πρόσθετο άγχος. Το ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και ,παρά το αυξημένο του βάρος, ανάρτηση και φρένα λειτουργούν υποδειγματικά. Στη διάρκεια της σύντομης γνωριμίας μας με τη νέα BMW iX3 κινηθήκαμε κυρίως σε αστικό περιβάλλον μένοντας έκπληκτοι με τον τρόπο που αποσβένει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, με το σύστημα αυτόματης ρύθμισης της ανάκτησης ενέργειας και την απόλυτη ησυχία που επικρατεί στην καμπίνα, αφού το μοναδικό ακουστικό ερέθισμα που γίνεται αντιληπτό είναι ο χαρακτηριστικός τεχνητός ήχος.



Η τιμή της νέα BMW iX3 ξεκινά στη χώρα μας από τα 61.940 ευρώ, ενώ με την αξιοποίηση του προγράμματος κρατικής χρηματοδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το κόστος απόκτησης μειώνεται στα 55.940 ευρώ. Εννοείται ότι οι μηδενικοί ρύποι απαλλάσσουν τη BMW iX3 από την επιβάρυνση των τελών κυκλοφορίας.

Συμπέρασμα
Με την προσθήκη ενός ηλεκτρικού SUV στη γκάμα της, η βαυαρική φίρμα «συστήνει» την ηλεκτροκίνηση και στο πιο «παραδοσιακό» αγοραστικό κοινό. Η νέα BMW iX3 είναι ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που δε στερείται χώρων και αυτονομίας, ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »