Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμάζουμε το νέο Renault Clio

Διαβάστηκε από 12453 αναγνώστες - 5/11/2019

Λίγο πριν κλείσει τα 30 χρόνια παρουσίας, το όμορφο Renault Clio μας συστήνει την πιο προηγμένη τεχνολογικά, 5η γενιά του. Γεμάτο εκπλήξεις, νέα πλατφόρμα και πρώτη φορά σε υβριδική έκδοση, έρχεται να αποδείξει πως ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα δυνατότερα χαρτιά στην κατηγορία των μικρών.

Το γαλλικό μικρό έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 15.000.000 μονάδες, ενώ έχει βραβευτεί και δύο φορές ως το αυτοκίνητο της χρονιάς. Η σημασία του σαν μοντέλο αδιαμφισβήτητη, όμως τι νέο φέρνει η ολοκαίνουργια γενιά του; Το οδηγήσαμε και σας μεταφέρουμε κάθε λεπτομέρεια. Έτοιμοι;

Η 5η γενιά του Renault Clio μπορεί να φέρνει τις περισσότερες αλλαγές στο τεχνολογικό και κινητήριο κομμάτι, όμως και η εμφάνιση δεν πέρασε στα ψιλά. Αρχικά εξετάζοντας τις διαστάσεις, το μήκος του μειώθηκε κατά 12 χλστ. (πλέον αγγίζει τα 4.050χλστ.), ελάφρυνε κατά 22 κιλά, ενώ έχει χαμηλώσει και σχεδόν 1 εκ. Ο πιο δυναμικός χαρακτήρας του είναι χτισμένος πάνω στη νέα CMF-B πλατφόρμα, ενώ μεγαλύτερη αλλαγή αποτελούν τα φώτα σε μοτίβο C-Shape που παραπέμπουν απευθείας στο Megane και υπογράφουν την 5η γενιά του μοντέλου.



Οι απαλές νευρώσεις στο καπό αλλά και χαμηλά στο πλάι του αυτοκινήτου, όπως και τα μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα, παραμένουν στοιχεία του σχεδιαστικού χαρακτήρα του, την ώρα που οι «κρυμμένες» πίσω χειρολαβές των θυρών συνεχίζουν την κουπέ αισθητική του. Και σε αυτή τη γενιά διατηρεί αλλά και αυξάνει τις χρωματικές επιλογές του, ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργήσει το δικό του, προσωπικό Clio, ενώ είναι επίσημο πως θα διατίθεται και στην έκδοση RS-Line με σπορτίφ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις