Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιες είναι οι διαφορές συγκριτικά με ένα συμβατικό Corsa;

Διαβάστηκε από 16213 αναγνώστες - 10/4/2020

Αρχικά να αναφέρουμε πως εξωτερικά του μοντέλου, τίποτα δεν μαρτυρά την ηλεκτρική φύση του, παραμένοντας ένα Corsa 4.06 μ. Απο κει και πέρα οι χωροταξικές διαφορές συαντώνται στο συνολικό βάρος του μοντέλου καθώς μία βενζινοκίνητη έκδοση ζυγίζει 1.138 κιλά ενώ αυτή 1.455. Ακόμη, ο χώρος αποσκευών πλέον μετριέται στα 267 λτ. έναντι των 309 λτ. ενώ αλλαγές συναντάμε και στο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει μία σχέση.

Οδηγικά λοιπόν το Corsa-e διαθέτει 3 προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης. Στο Eco χρησιμοποιεί 82 ίππους, στο Normal ενεργοποιούνται 109 και στο Sport έχει διαθέσιμη την πλήρη ισχύ των 136 ίππων. Με το πεντάλ πατημένο τέρμα πετυχαίνει το 0-100 σε μόλις 8.1 δευτ. με αρωγό τα 260 Nm ροπής, όμως ένα τόσο βαρύ πόδι μπορεί να ρίξει την αυτονομία στο μισό. Η κίνηση του μοντέλου είναι άκρως ευχάριστη και παρόλο που το επιπλέον βάρος είναι αισθητό, το τιμόνι φροντίζει να σου δώσει όλη την πληροφορία. Με τις αναρτήσεις να κάνουν εξαιρετική δουλειά και την ηχομόνωση να είναι στα καλύτερα επίπεδα, πρέπει να κοιτάξεις τον πίνακα οργάνου και να δείς τα κουτάκια της αυτονομίας για να θυμηθείς οτι οδηγείς ένα ηλεκτρικό μοντέλο.



Ξεκινώντας την επανάσταση
Το Corsa-e είναι σίγουρα ο μπροστάρης των ηλεκτρικών μοντέλων της μικρής κατηγορίας, Με σεβαστή αυτονομία, ξεκάθαρη οδηγική συμπεριφορά, και υιοθετώντας την σχεδιαστική γλώσσα της Opel  (τόσο εντός όσο και εκτός καμπίνας) πρωταγωνιστεί στη εξηλεκτρισμένη εποχή. Ο άκρως πρακτικός χαρακτήρας του είναι 100% επιτυχημένος και ολοκληρωμένος. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει