Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Toyota Concept-i και e-Palette

26/8/2019

Δύο νέες ειδικές εκδόσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, παρουσίασε η Ιαπωνική βιομηχανία. Ετοιμάζει στόλο 3700 οχημάτων, με το 90% αυτών να είναι ηλεκτρισμένα.

Με δηλώσεις της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία υπογραμμίζει πως «έχει στόχο να επιτύχει το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών ρύπων οποιουδήποτε στόλου επίσημων οχημάτων που χρησιμοποιείται στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες».


 
Μετά την αποκάλυψη του ειδικά σχεδιασμένου λεωφορείου της Accessible People Mover (APM), η Toyota κυκλοφόρησε λεπτομέρειες για δύο μοντέλα που τροποποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: τα ηλεκτρικά οχήματα e-Palette και Concept-i.
 
Το e-Palette έρχεται με αυτόνομο σύστημα κίνησης 4ου επιπέδου που υποστηρίζει ομαλή μεταφορά σε μικρές αποστάσεις. Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα που αφήνει ελάχιστα κενά ή ανοίγματα ανάμεσα στο κράσπεδο αλλά και στις πλατφόρμες που υπάρχουν στις στάσεις. Αυτό δεν έχει συμβεί τυχαία, καθώς έχει ως στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια για τους επιβάτες με αναπηρικά αμαξίδια.


 
Περίπου 12 τέτοια οχήματα θα βρίσκονται στις επάλξεις κατά τη διάρκεια του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους εντός του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Χωριού. Από κει και πέρα, το ηλεκτρικό Toyota Concept-i, έχει ενημερωθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως το όχημα που θα βοηθήσει στο τελετουργικό ανάματος της Ολυμπιακής φλόγας, αλλά και στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.
 
Από τα 3.700 περίπου οχήματα για τους Ολυμπιακού του Τόκιο, τα 2.700 οχήματα θα αποτελέσουν μέρος του επίσημου στόλου που παρέχει υποστήριξη μεταφοράς μεταξύ των διάφορων γεγονότων. Μεταξύ αυτών θα είναι και τα διαθέσιμα για αγορά στο κοινό, Mirai και Prius.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις