Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του Peugeot 2008.

Peugeot 2008: Έρχεται με νέο σχεδιασμό!

13/11/2018

Η Peugeot εργάζεται πάνω στο νέο 2008 το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έρθει με νέο σχεδιασμό, «ηλεκτρισμένο» αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ένα από τα μοντέλα που αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2019 είναι και το Peugeot 2008, το οποίο θα μας απασχολήσει παρουσιάζοντας τη νέα του γενιά.  Πολλές πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο δεν έχουν διαρρεύσει, ωστόσο σύμφωνα με τις φήμες ο νέος σχεδιασμός, οι μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και η ηλεκτροκίνηση, θα αποτελούν κάποια από τα χαρακτηριστικά του νέου γαλλικού SUV.
 
Αρχικά, σύμφωνα με αναφορές των ξένων μέσων η νέα γενιά του 2008 θα βασιστεί σε μία εξελιγμένη μορφή της ΕMP πλατφόρμας του ομίλου PSA, η οποία θα του αποφέρει μεγαλύτερες διαστάσεις και μία μείωση βάρους που μπορεί να φτάνει έως και τα 40 κιλά, ενώ παράλληλα θα μπορεί να υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση, τόσο με τη μορφή υβριδισμού, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα κάνει κάποια στιγμή την εμφάνιση της.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, διαρροές από την Γαλλία αναφέρουν πως η γκάμα θα είναι μεγάλη και θα περιλαμβάνει σίγουρα τον 1.200άρη PureTech σε τέσσερις εκδόσεις από 85 έως 130 άλογα, έναν 1.500άρη BlueHDi diesel, μια ήπια υβριδική έκδοση 48V και μία αμιγώς ηλεκτρική με αυτονομία που θα φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

Η σχεδίαση του μοντέλου θα διαφοροποιηθεί σημαντικά τόσο εξωτερικά όσο και στον εσωτερικό διάκοσμο. Όπως μπορούμε να δούμε και από την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, το νέο 2008 φέρεται να έχει νέα γρίλια η οποία θα συνδέεται με τα ανασχεδιασμένα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, τα οποία θα χωρίζονται από μία LED γραμμή. Οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί θα δώσουν με τη σειρά τους το παρόν στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα που συνδυάζει τις καμπύλες γραμμές με τις αιχμηρές γωνίες, ενώ σύμφωνα με τις φήμες ολοκαίνουργια θα είναι και τα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος.    
 
Τέλος αναφορές για το εσωτερικό υποστηρίζουν πως η καμπίνα θα έχει έντονες επιρροές από τα μεγαλύτερα «αδέρφια» 3008 και 5008, ενώ το γαλλικό μοντέλο θα επωφεληθεί μεταξύ άλλων από ποιοτικότερα υλικά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις