Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να αγοράσω σήμερα?

5/2/2020

Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.. Η ηλεκτροκίνηση είναι η «επόμενη μέρα» στο αυτοκίνητο, με τις τάσεις της Παγκόσμιας βιομηχανίας, να δείχνουν ξεκάθαρα ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε. Αν αγόραζες σήμερα το πρώτο σου ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τι επιλογές θα είχες?

Προφανώς και οι υποδομές (ειδικά στην χώρα μας) δεν είναι αυτές που θα έπρεπε, ώστε να μπορούμε να σκεφτούμε με ασφάλεια, την επιλογή αγοράς ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Αν προσθέσουμε στην σκέψη μας και το εξαιρετικά υψηλό κόστος απόκτησης των διαθέσιμων μοντέλων, τότε τα πράγματα μπερδεύουν ακόμα πιο πολύ. Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, οι επιλογές που έχουμε σήμερα είναι ιδιαιτέρως πολλές.
Στην χώρα μας υπάρχουν επιλογές που ξεκινούν από τα 25 χιλιάδες ευρώ και καταλήγουν σε ποσά που ξεπερνούν τις 80.000. Ολοι βέβαια αναμένουμε την κάθετη πτώση των τιμών με τις νέες τεχνολογίες μπαταρίας, που αναμένεται να ρίξουν κατά πολύ το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως επίσης και το κόστος φόρτισης.



Διαλέγεις και Παίρνεις
Ενα πράγμα που πρέπει να διορθωθεί πρώτα από όλα στην χώρα μας, είναι η αγοραστική μας δύναμη, η οποία έχει χτυπήσει «limit down» με την οικονομική κρίση να μας έχει ισοπεδώσει, και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις βιομηχανίες αλλά ούτε και με τις τεχνολογίες των μπαταριών.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν αυτή την στιγμή μερικές πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές στα διαθέσιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το Nissan Leaf το οποίο σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην κατηγορία του σε όλη την Ευρώπη. Για τους φίλους της VW υπάρχουν τα  e–Golf και e–Up! ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα Smart EQ Fortwo και Smart EQ ForFour, που αποτελούν και οικονομικές και πρακτικές αλλά και προσιτές επιλογές. Στις πιο premium επιλογές θα βρούμε το BMW i3, την Mercedes EQC, την Jaguar i–Pace αλλά και το Audi E–Tron. Επιλογές ιδιαίτερα αξιόλογες που μπορούν να σε μυήσουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και της οικολογικής συνείδησης.



Πρακτικά βέβαια, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για τον μέσο όρο των Ελλήνων να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο για την ώρα είναι ιδιαιτέρως ακριβό, αλλά και χωρίς υποδομές υποστήριξης. Όμως αυτό δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια ειδικά με τον ρυθμό που εξελίσσονται τα πράγματα στις βιομηχανίες αυτοκινήτου. Δες παρακάτω την λίστα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη με μια μέση τιμή πώλησης τους, ώστε να ξέρεις όλη την φαρέτρα των διαθέσιμων επιλογών σου.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις