Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Porsche 917 είναι πλέον νόμιμη για να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Ο Roddaro έπρεπε να κάνει κάποιες τροποποιήσεις.

Το μοντέλο παίρνει ισχύ από έναν 4.9 λίτρων αερόψυκτό κινητήρα, ο οποίος παράγει περίπου 600 ίππους.

Porsche 917 έγινε νόμιμη για το δρόμο

19/4/2018

Η Porsche 917 είναι ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα «ορόσημο» της εταιρείας, ωστόσο όταν το μοντέλο κατακτούσε τη νίκη στο Le Mans 24 ώρες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από χρόνια θα μετατρέπονταν σε ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο δρόμο.

Κάτι τέτοιο φαντάστηκε ο ερασιτέχνης οδηγός αγώνων Claudio Roddaro, ο οποίος βασίστηκε σε μία πρώτη προσπάθεια που είχε γίνει κατά το παρελθόν, καθώς το 1974 ο Count Rossi, μέλος της εταιρείας Martini & Rossi, που ήταν χορηγός της Porsche πήρε και τροποποίησε μία 917 η οποία τότε είχε αποσπάσει την άδεια των αρμόδιων φορέων για να κυκλοφορεί στο δρόμο.
 
Δεδομένης της ιστορίας αυτής ο Roddaro έπρεπε να κάνει παρόμοιες τροποποιήσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και η τοποθέτηση σιγαστήρων, έτσι ώστε να μπορέσει να περάσει τα κριτήρια που απαιτούνταν για να πάρει την άδεια. Ωστόσο σύμφωνα με την Porsche αυτή η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, καθώς υπήρξε ένα δίμηνο γραφειοκρατίας προκειμένου να τακτοποιηθούν όλα τα χαρτιά.

Αναφορικά με το μοντέλο, συνεχίζει να παίρνει ισχύ από έναν  4.9 λίτρων αερόψυκτό κινητήρα, ο οποίος παράγει περίπου 600 ίππους, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 600 κιλά.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο την ικανότητα της να κινηθεί και στους δρόμους η 917 δεν έχει εγκαταλείψει τις πίστες καθώς ο Roddaro την έχει χρησιμοποιήσει τόσο στον αγώνα Monza Historics, όσο και στο Oldtimer GP του Nürburgring.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις