Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Για πολλά χιλιόμετρα

    21/7/2019

    Εάν η έκδοση με τον 1.000άρη TSI κινητήρα έκανε αίσθηση για τις επιδόσεις αλλά και την οικονομία του, ο 1.600άρης TDI, απόδοσης 116 ίππων, κάνει θαύματα. Ένας ροπάτος κινητήρας που αποδίδει 116 ίππους από τις 3.250 σ.α.λ. και συνδυάζεται άριστα με το αυτόματο DSG κιβώτιο της εταιρίας, πετυχαίνοντας μία από τις καλύτερες καταναλώσεις της αγοράς. Η μέση πραγματική κατανάλωση δεν θα ξεπεράσει τα 5.9λτ./100χλμ. όντας το τρίτο καλύτερο σε θέμα κατανάλωσης μικρομεσαίο diesel SUV της αγοράς.  Στο θέμα των επιδόσεων καταφέρνει το 0-100 σε 12.1 δευτ. ενώ η τελική ξεπερνά τα 184χλμ./ώρα. 



    Εσωτερικό
    Ο εσωτερικός διάκοσμος δεν έχει κάτι «ουάου» να επιδείξει. Επιμέρους διακόπτες, ταμπλό και πίνακας οργάνων, είναι αυτούσια παρμένα από το Leon.  Στην έκδοση δοκιμής, το μοντέλο διαθέτει και οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό το οποίο αποτελεί το κέντρο για το σύστημα πολυμέσων. Στο απόλυτα λειτουργικό σύνολο , έχει χρησιμοποιηθεί μαλακό πλαστικό στο πάνω μέρος του ταμπλό, ενώ συναρμολόγηση και φινίρισμα, κυμαίνονται σε εξαιρετικά επίπεδα. Στον τομέα των χώρων με πορτ-παγκάζ στα 510 λτ. και ικανότητα μεταφοράς 3 πίσω ενηλίκων, δεν έχει αντίπαλο.



    Οδική συμπεριφορά
     Αμέσως νιώθεις ασφαλής και πως το αυτοκίνητο δεν θα σε προδώσει ούτε σε στροφές μα ούτε και σε υψηλές ταχύτητες. Η σφικτή ανάρτηση παίζει και αυτή το ρόλο της, με τις 17άρες ζάντες να προτιμώνται. Τις πολύ έντονες λακκούβες θα τις νιώσετε αλλά δεν θα επηρεάσουν το τιμόνι, ενώ η ποιότητα κύλισης είναι πάνω από το μέσο όρο. Το Ateca είναι πολύ σταθερό σε ανοιχτό δρόμο και υπακούει αστραπιαία τον οδηγό και τις εντολές του, ενώ σε εμπνέει να το «πατήσεις» και λίγο παραπάνω. Σε συνθήκες πίεσης και στροφές, το αμάξωμα παρουσιάζει μικρές κλίσεις και μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης.  

    Συμπέρασμα
    Εάν διανύετε αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο και παράλληλα χρειάζεστε μεγάλους χώρους, το Ateca 1.6 TDI αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές.  

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ