Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Fabia Combi: Ήρθε το τέλος του, προτού καν ξεκινήσει
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Fabia Combi: Ήρθε το τέλος του, προτού καν ξεκινήσει

25/10/2021

Αλλο ένα αυτοκίνητο που «θυσιάζεται» μπροστά στους νέους αυστηρούς κανονισμούς του Euro 7. Η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, με τον διευθυντή του τσεχικού εργοστασίου, Thomas Schäfer να δηλώνει την διακοπή της σειράς και την στροφή της εταιρίας σε πιο «πράσινα» ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Με ένα γράμμα, ήρθε και το τέλος του

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιογραφικά πρακτορεία και site της Τσεχίας, η Skoda ανακοινώνει με ένα γράμμα προς στους εργαζόμενούς της, την διακοπή της Fabia Combi. Σε αυτό το γράμμα, εξηγεί τους λόγους που συμβαίνει αυτό, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους νέους αυστηρούς κανονισμούς Euro 7 αλλά και την ανερχόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά.
 

Δίνουν βάρος στα SUV και εγκαταλείπουν τα Station Wagon 

Συνηθίζεται στις μέρες μας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες να «παρατάνε» την κατηγορία των station wagon, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην εξέλιξη των hatchback και SUV μοντέλων. Παρόλα τα παραπάνω, η έκδοση Combi κατείχε το αξιοσημείωτο ποσοστό των 34% των συνολικών πωλήσεων της οικογένειας Fabia, έχοντας αρκετά αισιόδοξο μέλλον. Πριν την διακοπή, είχε ανακοινωθεί η μεταφορά της παραγωγής της στο εργοστάσιο στο Kvasiny το 2023.

Ανήκει στο παρελθόν πλέον η Fabia Combi 

Αν ισχύουν τα λεγόμενα της Skoda, η τωρινή Fabia Combi θα είναι και η τελευταία του είδους της. Η τσεχική εταιρία ήδη έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μοντέλων πάνω στην τελευταία της πλατφόρμα με το όνομα MQB-A0, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους μελλοντικούς αγοραστές Skoda, όπως το Scala ή το μικρό SUV, Kamiq.


Κάποτε οι Γερμανοί μας έλεγαν «χαζούς» που παίρναμε sedan και όχι Station Wagon.
Τώρα οι Γερμανοί και η Ευρώπη όλη το έριξαν στα SUV (όπως και εμείς) και αφήνουν τα Station Wagon.
Εμείς δεν τα θέλαμε γιατί μας φαινόντουσαν «γκουμούτσες», η Ευρώπη τα έβλεπε ως τα πιο πρακτικά.
Οι Έλληνες είχαν ψηφίσει χρόνια πριν και επέλεγαν εμφάνιση. Πλέον το θεωρείτε σωστό;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε