Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda: Ηλεκτρική «Octavia» και δύο SUV στα σκαριά

Skoda: Ηλεκτρική «Octavia» και δύο SUV στα σκαριά

3/12/2021

Η Skoda ετοιμάζει δύο νέα μικρά ηλεκτρικά SUV, αλλά και ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο ανάλογο της Octavia, με διαφορετικό όμως όνομα.

Σε μία αγορά που κυριαρχούν τα SUV, η Skoda έχει δεσμευτεί να προσφέρει αυτοκίνητα σε όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες. Μία από αυτές είναι και τα ηλεκτρικά, αφού προχωρά στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας και αντικαθιστά τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητά της με αντίστοιχα ηλεκτρικά.

Στα μελλοντικά σχέδια η ηλεκτρική Octavia

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η Skoda Octavia που αναμένεται μελλοντικά να αποκτήσει το ηλεκτρικό της μοντέλο. Η είδηση αυτή ήρθε από τις δηλώσεις του επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της τσεχικής εταιρίας, Martin Jahn, σε ξένα μέσα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Jahn δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αφοσιωμένοι στις ανάγκες των πελατών μας. Θα προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε σχήματα και στυλ αμαξώματος που περιμένουν οι πελάτες μας. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να φέρουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρόμοιο με την Octavia, ένα αυτοκίνητο με παρόμοιο σκοπό. Για ανθρώπους που είναι λίγο πιο συντηρητικοί, που δεν θέλουν ένα SUV ή για στόλους εταιρειών που δεν θέλουν έχουν SUV αλλά θέλουν διαφορετικά σχήματα αμαξώματος».

Αντίστοιχο μοντέλο, διαφορετικό όνομα

Οι φήμες λένε πως το ηλεκτρικό μελλοντικό μοντέλο αντίστοιχο της Octavia, αναμένεται να λανσαριστεί με διαφορετικό όνομα, όπως ακολουθεί και η «μαμά» Volkswagen για τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα.

Δύο νέα ηλεκτρικά SUV

Μια τέτοια κίνηση δεν σημαίνει πως οι Τσέχοι δεν θα ενισχύσουν περισσότερο την γκάμα των ηλεκτρικών της στην SUV κατηγορία. Ύστερα από το Enyaq iV, τα σχέδια της εταιρείας κάνουν λόγο για ακόμα δύο ηλεκτρικά SUV, τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα τοποθετηθούν κάτω από το Enyaq iV. Το πρώτο από αυτά θα είναι ένα μικρότερο crossover και θα το δούμε σχετικά σύντομα, ενώ το 2025 θα φτάσει το δεύτερο που θα βρεθεί στη βάση της γκάμας, ανάλογο με το Volkswagen ID.2.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


3 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.
Σε δηλώσεις από στόματα της εταιρίας, ανακοινώθηκε ένα ηλεκτρικό μοντέλο αντίστοιχο της Octavia.
Θα έχει διαφορετικό όνομα.
Επιπλέον δύο νέα μικρά ηλεκτρικά SUV θα τοποθετηθούν κάτω από το Enyaq iV.
Θα καταφέρει ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης να σημειώσει την ίδια εμπορική επιτυχία με αυτήν της Octavia;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε