Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Stellantis: «Ηλεκτρική» επίθεση με 4 νέες πλατφόρμες
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Stellantis: «Ηλεκτρική» επίθεση με 4 νέες πλατφόρμες

4/4/2022

Ο όμιλος - κολοσσός Stellantis ετοιμάζει τέσσερις νέες πλατφόρμες ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και για συμβατικά. Από αυτές, οι δύο μικρότερες πλατφόρμες θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη.

Οι 4 νέες πλατφόρμες της Stellantis

Ο CEO του ομίλου Stellantis κ. Carlos Tavares ανακοίνωσε τέσσερις νέες πλατφόρμες τόσο για ηλεκτρικά, όσο και συμβατικά μοντέλα, ενώ οι 2 μικρότερες STLA Small και STLA Medium θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη.

Τόσο για ηλεκτρικά, όσο και για συμβατικά

Οι νέες πλατφόρμες της Stellantis, χαρακτηρίζονται ως «BEV by design», δηλαδή ειδικά σχεδιασμένες κυρίως για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, αν και θα μπορούσαν να υποστηρίξουν και εκδόσεις με μοτέρ εσωτερικής καύσης. Σε ερωτήσεις της Automotive News Europe εάν οι άλλες δύο επερχόμενες πλατφόρμες STLA Large και STLA Frame θα κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική, ο «ισχυρός άντρας» της Stellantis χαμογέλασε διακριτικά αποφεύγοντας την απάντηση.

Παρόλα αυτά, ο Tavares επιβεβαίωσε πως η Stellantis θα λανσάρει τέσσερα συνολικά μοντέλα πάνω στην STLA Medium πλατφόρμα για τρεις από τις φίρμες του ομίλου στο εργοστάσιό της στο Melfi, στη νότια Ιταλία. Ήδη γνωρίζουμε πως πρόκειται για τις ναυαρχίδες των DS και Opel, ενώ αργότερα θα δούμε και ένα μοντέλο της Lancia.

«Σχεδιασμένες με υψηλό επίπεδο ευελιξίας και κοινής χρήσης ανταλλακτικών»

Οι τέσσερις νέες πλατφόρμες θα υποστηρίξουν την παραγωγή έως και 2 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως. «Οι τέσσερις πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί με υψηλό επίπεδο ευελιξίας και κοινής χρήσης ανταλλακτικών», σχολίασε ο επικεφαλής του ιταλικού τμήματος της Stellantis, Santo Ficili, τον περασμένο Οκτώβριο. «Με αυτόν τον τρόπο, κάθε πλατφόρμα θα μπορεί να υποστηρίζει έως και 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων κάθε χρόνο».

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε