Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στην Ελλάδα τα υβριδικά Fiat 500X & Tipo
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην Ελλάδα τα υβριδικά Fiat 500X & Tipo

10/3/2022

Τα Fiat 500Χ Hybrid και Tipo Hybrid ξεκινούν την εμπορική τους πορεία στη χώρας μας, εφοδιασμένα με το νέο ήπια υβριδικό σύστημα της εταιρείας.

Στην Ελλάδα τα νέα 500X Hybrid και Tipo Hybrid

Τα ανανεωμένα Fiat 500X και Tipo είναι διαθέσιμα πλέον σε όλες τις ελληνικές αντιπροσωπείες, εξοπλισμένα με το νέο υβριδικό σύστημα προσφέροντας πολλά προσόντα της ηλεκτροκίνησης.

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν turbo 4κυλινδρο κινητήρα FireFly 1,5 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής, τον 48-Volt ηλεκτροκινητήρα των 15 kW (20 ίπποι), ενώ ένας μικρότερος ηλεκτροκινητήρας BSG αναλαμβάνει την αθόρυβη και άμεση εκκίνηση του θερμικού μοτέρ. Το παραπάνω σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο, καθώς ο κύριος ηλεκτροκινητήρας δίνει τη δυνατότητα κίνησης του αυτοκινήτου ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας σε αποστάσεις μέχρι και 3 χλμ. με χαμηλές όμως ταχύτητες κίνησης. Η συνδυαστική ισχύς προσφέρει επιδόσεις αντίστοιχες του κινητήρα 1.3Τ των 150 ίππων που διαδέχεται το νέο σύνολο, έχοντας όμως αισθητά  χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών ρύπων, αλλά και κατανάλωσης που θυμίζει αυτά ενός diesel αυτοκινήτου. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 8,8 δευτερόλεπτα για το Tipo και 9,4 δευτερόλεπτα για το 500X.

Fiat 500X Hybrid: Ξεχάστε το Δακτύλιο

Το 500X παράλληλα με το νέο υβριδικό σύστημα, διαθέτει και το νέο σήμα της Fiat, ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που συναντήσαμε για πρώτη φορά στο αμιγώς ηλεκτρικό 500. Για το 500Χ Hybrid μπορεί να διαλέξει κανείς μέσα από μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων, που περιλαμβάνει την Urban (ιδανική για αστικές μετακινήσεις), την Cross (με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα) και την Sport (που χαρακτηρίζεται από δυναμικό στιλ). Ακόμη, παρόν είναι και η έκδοση Dolcevita που ξεχωρίζει εξαιτίας της πανοραμικής αναδιπλούμενης υφασμάτινης οροφής. Αξίζει να αναφέρουμε πως με το νέο υβριδικό σύνολο το 500X μπαίνει ελεύθερα στο Δακτύλιο, ενώ χαμηλά είναι και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας (μεταξύ 83 και 100 ευρώ).

Fiat Tipo Hybrid: Τέλος στα τέλη κυκλοφορίας

Με το νέο υβριδικό σύνολο η οικογένεια του Tipo επεκτείνει τη γκάμα του, όντας όμως η πιο αποδοτική έκδοση. Όλα τα mild Hybrid Tipo, ανεξαρτήτως αμαξώματος Hatchback, Cross και Station Wagon, έχουν ελεύθερη κυκλοφορία στο Δακτύλιο και απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε