Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην επιβεβαίωση του ερχομού του νέου GT86 προχώρησε η Toyota. Δείτε τις πρώτες αναφορές για το μοντέλο

Ο μικρός αδελφός της Supra

7/2/2019

«Δεν θέλουμε να διακόψουμε» δηλώνει ο επικεφαλής της Toyota και μας προετοιμάζει για ένα πολύ σημαντικό sport αυτοκίνητο!

Το ιαπωνικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι τόσο το Toyota GT86, όσο και το Subaru BRZ θα κοβόντουσαν από τη γραμμή παραγωγής των δύο εταιρειών, διαψεύστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
 
Μάλιστα τόσο η Toyota όσο και η Subaru εργάζονται ήδη στις επόμενες γενιές των μοντέλων. Μία ακόμα επιβεβαίωση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε και από τον επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Toyota Αυστραλίας, Brodie Bott, ο οποίος αναφορικά με τη καινούργιο GT86 τόνισε: «Δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτές οι αναφορές, αλλά σε αυτό το στάδιο σίγουρα δεν θέλουμε να το διακόψουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για εμάς και θα είναι ο μικρός αδελφός της Supra».

Μετά από την επιβεβαίωση δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες φήμες σχετικά με τα νέα Toyota GT86 και Subaru BRZ. Οι αναφορές που υπάρχουν κάνουν λόγο πως νέες γενιές θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις αρχές του 2021. Η ισχύς λέγεται πως θα προέρχεται από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, ο οποίος θα προσφέρει 260 ίππους. Επιπλέον τα δύο σπορ ιαπωνικά μοντέλα θα τοποθετήσουν χαμηλότερα το κέντρο βάρους, κάνοντας έτσι πιο εύκολο τον χειρισμό τους.
 
Σχετικά με το GT86, πληροφορίες αναφέρουν πως πριν την παρουσίαση της νέας γενιάς, η Toyota θα παρουσιάσει μία ειδική έκδοση του τρέχοντος μοντέλου, που θα είναι και η αποχαιρετιστήρια. Τέλος, δεν αποκλείεται στην ονομασία της ειδικής έκδοσης να υπάρχει το λογότυπο GR (Gazoo Racing), με ότι αυτό συνεπάγεται στην εμφάνιση και τις επιδόσεις του μοντέλου.      

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις