Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τελικά, να αγοράσω diesel αυτοκίνητο?

Διαβάστηκε από 25025 αναγνώστες - 26/4/2019

Ο «πόλεμος» εναντίων των diesel κινητήρων συνεχίζεται με πολύ έντονους ρυθμούς, και έχουν ήδη καταφέρει να προβληματίσουν έντονα όλο το αγοραστικό κοινό. Τι ακριβώς έχει συμβεί? Κατασκευάζονται πλέον αυτοκίνητα diesel με χειρότερες προδιαγραφές? Αξίζει ακόμη η αγορά ενός πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου ή θα αναγκαστούμε να τα «πετάξουμε» σε μερικά χρόνια?

Μερικά χρόνια πριν, ήρθαμε αντιμέτωποι με την «μανία» αγοράς diesel αυτοκινήτου. Διάβαζες καθημερινά άρθρα που ουσιαστικά προωθούσαν το αγοραστικό κοινό να στραφεί προς αυτούς, για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, ειδικά μετά την απελευθέρωση τους στις μεγάλες πόλεις. Πλέον η αγορά ισορρόπησε και το κοινό μπήκε σε έναν φαύλο κύκλο, που του δημιουργούν οι εξαγγελίες των βιομηχανιών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.



Είναι αναρίθμητες οι φορές που καλούμαστε σαν δημοσιογράφοι να απαντήσουμε στο ερώτημα, αν πρέπει κάποιος να αγοράσει σήμερα ένα diesel αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας, και ποιες θα είναι οι πιθανές επιπτώσεις στην πραγματική επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις τα επόμενα χρόνια. Το αίσθημα του κοινού είναι λογικό, αφού οι αμφιβολίες και ο φόβος τους έχει καταβάλει μετά τις εξαγγελίες περί προστίμων στις βιομηχανίες που δεν θα εναρμονιστούν με τους νέους κανόνες για τους ρύπους. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις