Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Test Αξιοπιστιας 100.000 χλμ: Kia Soul

Διαβάστηκε από 27611 αναγνώστες - 27/6/2019

To Kia Soul έχει σχήμα κουτιού αλλά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο και έχει αγαπηθεί από το κοινό. Κρύβει βέβαια πολλές χάρες κάτω από την τετράγωνη σχεδίασή του, όπως η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Αυτό το Kia έχει ψυχή..

Αυτός ο τετράγωνος Κορεάτης δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο, δεν είναι ρετρό όπως το επίσης τετράγωνο Mini, αλλά ένα πρωτότυπο σχέδιο που ανήκει στον Peter Schreyer, ο οποίος σχεδίασε και το Audi ΤΤ πρώτης γενιάς. Δεν είναι SUV, ούτε Crossover αλλά έχει ένα μοναδικό σχέδιο και σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται βαρετό. Ξεχωρίζει για το περίεργο σχήμα του και τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως το κίτρινο της δοκιμής μακράς διαρκείας που είχαμε στην διάθεση μας.



1600άρης diesel με καλή απόδοση και τσιμπημένη κατανάλωση
Ο 1600άρης diesel κινητήρας απόδοσης 128 ίππων της δοκιμής έχει αρκετή δύναμη και ροπή, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως όταν το «κουτί» είναι φορτωμένο. Η μεγάλη δύναμη όμως έχει αντίκτυπο στην κατανάλωση. Η κατανάλωση που μετρήσαμε ήταν της τάξεως των 7,2 λτ/100 χλμ παρότι τα περισσότερα χιλιόμετρα έγιναν σε αυτοκινητόδρομο. Η δύναμη του εκδηλώνεται μεταξύ των 1,500 και 3,000 σ.α.λ και σε αυτό το εύρος χαρακτηρίζεται ακόμα και διασκεδαστικό!
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις