Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Morgan Motor Company ανακοίνωσε σήμερα το πιο «ακραίο» όχημα που έφτιαξε ποτέ, το αγωνιστικής έμπνευσης Aero GT.

Το Aero GT εξοπλίζεται με το V8 σύνολο 4,8 λίτρων της BMW, που αποδίδει 372 ίππους και το οποίο συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Του επιτρέπει να κάνει το 0-100 σε 4,5 δλ., αλλά και να έχει τελική ταχύτητα 274 χλμ./ώρα.

Με τον κινητήρα να μην παράγεται πλέον από τη βαυαρική εταιρεία, το Aero GT δεν αποτελεί μόνο την αποχαιρετιστήρια εκδοχή του υπάρχοντος Aero 8, αλλά και την τελευταία εφαρμογή του ατμοσφαιρικού συνόλου της BMW.

Στη Γενεύη το Morgan Aero GT (+video)

4/12/2017

Το Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης, θα δούμε την πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του Morgan Aero 8, που θα είναι και η τελευταία του. Ας δούμε τις πρώτες πληροφορίες για το αγωνιστικής έμπνευσης Aero GT.

Η Morgan Motor Company ανακοίνωσε σήμερα το πιο «ακραίο» όχημα που έφτιαξε ποτέ, το αγωνιστικής έμπνευσης Aero GT. Παίρνοντας μαθήματα από τη συμμετοχή της Morgan στην κατηγορία GT3, το Aero GT στηρίζεται στο αλουμινένιο Aero 8. Όμως η εταιρεία υπόσχεται πως έχει ξαναδουλευτεί στο χέρι και το νέο αεροδυναμικό αμάξωμα προσφέρει σημαντικά υψηλότερη κάθετη δύναμη.
 
Η ιδέα για τη δημιουργία του πιο «επιθετικού» Aero GT υπήρχε το 2015 κατά την εξέλιξη του Morgan Aero 8, όμως δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Όμως, το 2018 τα 8 τελευταία Aero 8 που θα βγουν από το εργοστάσιο Pickersleigh Road της Morgan θα είναι εκδόσεις Aero GT. Όλα τους έχουν ήδη παραγγελθεί από υπάρχοντες πελάτες της εταιρείας και θα φτιαχτούν όπως αυτοί τα θέλουν.
   
Το Aero GT εξοπλίζεται με ένα V8 σύνολο 4,8 λίτρων της BMW, που αποδίδει 372 ίππους και το οποίο συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Είναι το ίδιο μοτέρ που υπάρχει σε όλα τα Aero 8 και επιτρέπει στο Aero GT να κάνει το 0-100 σε 4,5 δλ., αλλά και να έχει τελική ταχύτητα 274 χλμ./ώρα.
 
Με τον κινητήρα να μην παράγεται πλέον από τη βαυαρική εταιρεία, το Aero GT δεν αποτελεί μόνο την αποχαιρετιστήρια εκδοχή του υπάρχοντος Aero 8, αλλά και την τελευταία εφαρμογή του ατμοσφαιρικού συνόλου της BMW. Το Morgan Aero 8 πρωτοεμφανίστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2000. Στην ίδια εκδήλωση, τον προσεχή Μάρτιο θα δούμε και το Aero GT.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις