Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το σύστημα που θα «σώσει» τους diesel κινητήρες.. (+video)

Διαβάστηκε από 15960 αναγνώστες - 27/5/2019

Το οριστικό τέλος στον «πόλεμο» που δέχονται οι κινητήρες diesel, θα φέρει η νέα τεχνολογία της Bosch, που θα εξαφανίσει ουσιαστικά την εκπομπή ρύπων που αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα των πετρελαιοκινητήρων.

Εδώ και μεγάλο διάστημα έχει ξεκινήσει μια ατέρμονη συζήτηση, για το μέλλον των diesel κινητήρων στο αυτοκίνητο μας. Οι νόρμες για την μείωση των ρύπων και ειδικά των NOx, έχει βάλει όλα τα κέντρα σχεδίασης των νέων μοντέλων των αυτοκινητοβιομηχανιών, να στρέψουν αλλού την πορεία τους. Δεν υπάρχει πλέον σοβαρή εταιρία που δεν εξελίσσει ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις, αφού οι χώρες ανακοινώνουν ήδη τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας diesel αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας στις πόλεις τους, με πρόσφατο παράδειγμα την Στουτγάρδη. Βέβαια το κοινό δείχνει να αντιδρά, με την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης (Γερμανία) να έχει ήδη δείξει την αντίθεση της.



Οι Γερμανοί έχουν την λύση
Ζυγίζοντας τις συνθήκες αλλά και την ροπή της αγοράς, η Bosch ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει να εξελίσσει μια τεχνολογία που θα μειώσει εξωπραγματικά τις εκπομπές ρύπων και NOx. Ο CEO της εταιρίας Volkmar Denner δήλωσε πως «Το νέο μας σύστημα θα μας δώσει την λύση για να αποτρέψουμε την έντονη επίθεση που δέχονται οι diesel κινητήρες και ελπίζουμε αυτό το θέμα να τελειώσει».
Το νέο καταλυτικό σύστημα στο αυτοκίνητο diesel, θα διαχειρίζεται την θερμοκρασία εξαγωγής, με αποτέλεσμα να καταστέλλει την εκπομπή NOx στο 1/10 του επιτρεπόμενου ορίου.. Αυτή η νέα τεχνολογία, θα βάλει οριστική ταφόπλακα στον πόλεμο που δέχονται οι πετρελαιοκινητήρες και θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ιστορία περί απαγόρευσης των νέων πετρελαιοκινητήρων στα κέντρα των μεγάλων αστικών κέντρων, αφού πλέον οι πετρελαιοκινητήρες θα είναι το ίδιο καθαροί με τους βενζινοκινητήρες.
Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα άλλαζε δραστικά την πορεία που έχουν ήδη σχεδιάσει οι βιομηχανίες με τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, και σίγουρα η αναστάτωση θα ήταν μεγάλη.  
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις