Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεύτερη σερί «νίκη» για τους Diesel κινητήρες

5/4/2019

Οι ιαχές «εξαφάνισης» των κινητήρων diesel από την Παγκόσμια βιομηχανία, δεν έχουν κοπάσει, αλλά η αγορά δεν δείχνει να ιδρώνει. Μια ακόμα άνοδο σημείωσε η πώληση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων και το σίριαλ συνεχίζεται..

Στην μεγαλύτερη αγορά πώλησης αυτοκινήτων στην  Ευρώπη, δείχνουν να μην συμπορεύονται με τις τάσεις της αγοράς. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και πώλησης diesel αυτοκινήτων έχουν ήδη ξεκινήσει, με πρόσφατο παράδειγμα την πόλη της Στουτγάρδης, αυτό όμως δεν αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για τους νέους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Γερμανία.

Για 2η σερί φορά η πωλήσεις αυτοκινήτου με πετρελαιοκινητήρα, παρουσίασαν αύξηση κατά 2.7% (συνολικό μερίδιο αγοράς στο 32.4%), ενώ οι πωλήσεις των αμιγώς βενζινοκίνητων σημείωσαν πτώση κατά 6,4% λόγω αύξησης των ηλεκτροϋβριδικών μοντέλων (υβριδικά, PHEV, BEV).
Σίγουρα αποτελεί ένα γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί ακόμα πιο διεξοδικά από τις βιομηχανίες, αφού το αγοραστικό κοινό δεν δείχνει έτοιμο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τις τάσεις της αγοράς.
Eνα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι η καθοδική πορεία πωλήσεων της Porsche, η οποία έφτασε το 34.7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς. Το γεγονός πως παρουσιάζει συνεχώς νέες εκδόσεις μοντέλων και προβάλλει συνεχώς την ηλεκτροκίνηση και την Taycan, ίσως έχει επηρεάσει πολύ το αγοραστικό κοινό.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις