Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota Corolla Cross: O νέος παίκτης στα μικρομεσαία SUV
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Corolla Cross: O νέος παίκτης στα μικρομεσαία SUV

3/12/2021

Η Toyota παρουσίασε επίσημα την Corolla Cross, η οποία θα είναι διαθέσιμη για την ευρωπαϊκή αγορά. Το νέο μικρομεσαίο ιαπωνικό SUV έρχεται δυναμικά, εξοπλισμένο με 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα, δικίνητο ή τετρακίνητο και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η Τοyota Corolla είναι διάσημη εξαιτίας της επιτυχημένης καριέρα της, με 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους από το 1966, 55 χρόνια ζωής και 12 γενιές, το ιαπωνικό μοντέλο έχει γράψει την δικιά του ιστορία. Η Toyota διαβάζοντας τις ανάγκες του κοινού, προχώρησε στη δημιουργία της Corolla Cross, ενός νέου μοντέλου που στην ουσία είναι ένα ολοκαίνουργιο SUV, που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα με την δική της σχεδιαστική ταυτότητα και νέα υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Και Corolla και Cross

Αρχικά, η Corolla Cross «πατάει» πάνω στην ίδια πλατφόρμα Toyota New Global Architecture C (TGNA-C) όπως και τα αδερφικά μοντέλα Corolla και C-HR. Το νέο αυτό SUV τοποθετείται μεταξύ του C-HR και του RAV4 από άποψη μεγέθους, αυξάνοντας τις επιλογές στη γκάμα των SUV. Η Corolla Cross έχει σκληρούς αντιπάλους να νικήσει όπως το «αδελφό» C-HR, το Nissan Qashqai, το Peugeot 3008 κ.ά.. Η ευρωπαϊκή Corolla Cross φτάνει σε μήκος τα 4.460 χιλιοστά, πλάτος 1.825 χιλιοστά και ύψος 1.620 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό παραμένει ίδιο με το C-HR, δηλαδή 2.640 χιλιοστά. Η Toyota με μια τέτοια προσθήκη, συμπεριλαμβανομένου του Yaris Cross, C-HR και RAV4, σκοπεύει να αποκτήσει μια από τις πιο πλήρεις γκάμες SUV/Crossover στην, με την Corolla Cross να αποβλέπει στο μακρόπνοο πλάνο των 400.000 πωλήσεων, ώστε να καταλάβει μερίδιο αγοράς 9% έως το 2025.

Υβριδική, με 197 ίππους, δικίνητη η τετρακίνητη

Η νέα Corolla Cross εφοδιάζεται με το τελευταίο υβριδικό σύστημα κίνησης πέμπτης γενιάς, το οποίο προσφέρεται σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση με την τελευταία να υιοθετεί το νεότερο «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης AWD-i. Ο ιαπωνικός κολοσσός υπόσχεται περισσότερη ροπή και ηλεκτρική ενέργεια, με τη συνδυαστική ισχύ να αυξάνεται κατά 8%, αλλά και αυξημένη απόδοση. Στη δικίνητη έκδοση, το υβριδικό σύστημα βασίζεται σε έναν σύνολο κινητήρων που αποτελείται από ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν 197 άλογα, ενώ πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ.. Η τετρακίνητη Corolla Cross επωφελείται από το «έξυπνο» σύστημα AWD-i, που έχει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 42 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Το νέο οικογενειακό SUV της Toyota είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες ιόντων λιθίου τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν περισσότερη χωρητικότητα, ενώ είναι και 40% ελαφρύτερες σε σχέση με αυτές της προηγούμενης γενιάς hybrid.

  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε