Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πιστή στη θέση να μην προσφέρει τα μοντέλα της με δυνατότητα υποστήριξης σύνδεσης με την εφαρμογή Android Auto παραμένει η Toyota.

Χωρίς την εφαρμογή Android Auto συνεχίζει η Toyota

18/4/2018

Πιστή στη θέση να μην προσφέρει τα μοντέλα της με δυνατότητα υποστήριξης σύνδεσης με την εφαρμογή Android Auto παραμένει η Toyota.

Αν κάποιος περιμένει να οδηγήσει ένα μοντέλο της Toyota, το σύστημα infotainment του οποίου να συνδέεται με την εφαρμογή Android Auto μάλλον θα περιμένει για πολύ, καθώς η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να είναι δύσπιστη ως προς τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
 
Αυτό τόνισε και σε δηλώσεις του ο Mark DeJongh, εκτελεστικός διαχειριστής του προγράμματος αναφορικά με το μοντέλο της φίρμας Avalon, το οποίο διατίθεται στην αμερικανική αγορά και θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή Apple CarPlay.

Συγκεκριμένα σχετικά με την εφαρμογή της Apple ο DeJongh τόνισε «Είμαστε μια συντηρητική εταιρεία και θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι όλα ήταν εντάξει», στη συνέχεια ερωτώμενος για την αντίστοιχη εφαρμογή της Google, Android Auto και για το γεγονός πως σε αντίθεση με την Apple CarPlay δεν προσφέρεται είπε «Θέλαμε να προστατεύσουμε την ιδιωτική ζωή των πελατών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στη στάση μας και σε αυτό που κάνουμε».
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα η απάντηση αυτή προέρχεται από το γεγονός πως η Toyota, όπως και άλλες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, από τα μέσα το 2015 μέχρι και σήμερα ανησυχούν για το γεγονός να παρέχουν πληροφορίες μέσω των συστημάτων infotainment σε τρίτους και γι αυτό και σήμερα ακόμη πολλοί προσφέρουν τα δικά τους αποκλειστικά συστήματα μαζί με αυτά των Android και Apple.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το 2015, λίγους μήνες μετά την απόφαση της Toyota να συνεχίσει με το δικό της σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας μέσα στα αυτοκίνητα, είχε υπάρξει ένα ρεπορτάζ από μέσο του εξωτερικού που κατηγορούσε την Google πως συνέλεξε πληροφορίες από πολλά διαφορετικά μοντέλα σχετικά με την ταχύτητα που κινείται του αυτοκίνητο, τη θερμοκρασία, τη στάθμη του λαδιού και του υγρού του κινητήρα, κάτι το οποίο στη συνέχεια διέψευσε η Google.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις