Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

e-TNGA: Η «απάντηση» της Toyota

10/6/2019

Η Toyota έδωσε πληροφορίες για τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων και θα βασιστεί επάνω της, όλος ο νέος σχεδιασμός της Ιαπωνικής βιομηχανίας.. Μάθετε τα πάντα για την e-TNGA.

Πριν από λίγες ημέρες σας ενημερώσαμε για την ιαπωνική συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Subaru αποτέλεσμα της οποίας θα είναι μία νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και ο ερχομός ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV.


 
Ωστόσο όπως προκύπτει αυτή θα είναι μόνο η αρχή καθώς η Toyota σχεδιάζει να αναπτύξει έξι μοντέλα τα οποία θα βασιστούν στην πλατφόρμα e-TNGA. Εκτός από το μεσαίο SUV που αναφέραμε πιο πάνω, στα αυτοκίνητα αυτά θα περιλαμβάνεται τρία μεσαία μοντέλα (crossover, SUV, sedan) και ένα μεγάλο SUV. Εκτός από τη Subaru, η Suzuki και η Daihatsu έχουν επιβεβαιωθεί ως αναπτυξιακοί εταίροι στο compact crossover.



Η πλατφόρμα  e-TNGA είναι λίγο πολύ η ιαπωνική απάντηση στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μοντέλα με κίνηση και στους δύο άξονες ή σε μόνο ένα άξονα (μπρος ή πίσω), ενώ χωρίζεται σε πέντε μέρη το μπροστά, το μεσαίο, το πίσω, ο χώρος της μπαταρίας και ο χώρος του κινητήρα. Μάλιστα τρεις εκδόσεις κάθε μέρους αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα «φιλοξενίας» τριών διαφορετικών μπαταριών, οι οποίες θα επηρεάζουν την αυτονομία κίνησης.


 
Τα μίνι ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία το 2020. Πρόκειται για αυτοκίνητα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν δύο άτομα και θα έχουν μήκος 2.500 χιλιοστών. Η μέγιστη ταχύτητα που θα φτάνουν θα είναι τα 60 χλμ./ώρα και η αυτονομία κίνησης θα ανέρχεται στα 100 χιλιόμετρα.
 
Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, η Toyota συνεργάζεται με παγκόσμιους κατασκευαστές μπαταριών όπως οι BYD, Panasonic, Toshiba και CATL. Τουλάχιστον 10 ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν παρουσιαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 2020 και μέχρι το 2025 όλα τα μοντέλα της Toyota θα έχουν ηλεκτροκίνητη έκδοση (ξεκινώντας με υβριδική βοήθεια).        

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις