Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
smart #1: Πόσο κοστίζει τελικά;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

smart #1: Πόσο κοστίζει τελικά;

29/4/2022

Την εμπορική του καριέρα στις αγορές του κόσμου ξεκίνησε το smart #1, κάνοντας «ποδαρικό» στις εκθέσεις των κινεζικών αντιπροσωπειών.

«Ποδαρικό» στην Κίνα

Την πρεμιέρα του στην εμπορική του διάθεση πραγματοποίησε το smart #1, ξεκινώντας από την αγορά της Κίνας δίνοντας το έναυσμα των πωλήσεων. Από εκεί μπορούμε να λάβουμε και μία πρώτη γεύση για το κόστος απόκτησης, πριν το πατήσει το πόδι του στην Ευρώπη. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της smart λοιπόν, θα διατίθεται στην Κίνα με τιμή εκκίνησης τα 190.000 γουάν, δηλαδή περίπου 27.374 ευρώ.

272 ίππους και 440 χιλιόμετρα αυτονομία.

Στην μακρινή χώρα της Ανατολής, το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, Pro+ και Premium, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους σε αυτονομία καθώς και εξοπλισμό. Όπως και να έχει, ο κινέζικος Τύπος αναφέρει πως ο στάνταρ εξοπλισμός είναι αρκετά πλουσιοπάροχος. Αμφότερες οι εκδόσεις, θα εξοπλίζονται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 272 ίππων και 343 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία NCM (νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο) 66 κιλοβατώρων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις του ηλεκτρικού κινητήρα προσφέρουν τελική ταχύτητα 180 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ η smart υπόσχεται αυτονομία 420-440 χιλιομέτρων με βάση τον κύκλο WLTP.

Γρήγορη φόρτιση σε 30 λεπτά

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως η φόρτιση από 10 έως 80 τοις εκατό διαρκεί περίπου 3,5 ώρες όταν χρησιμοποιείται φόρτιση AC 22 kW, αν και ο αριθμός αυτός πέφτει σε λιγότερο από 30 λεπτά με φόρτιση 150 kW DC. Παρόλα αυτά, το smart #1 μπορεί να δέχεται και ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air), βελτιώνοντας έτσι περίπου το 75% των στοιχείων του «εγκεφάλου» του.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε