Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι άλλους ελέγχους μπορείς να κάνεις στην αντιπροσωπεία;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι άλλους ελέγχους μπορείς να κάνεις στην αντιπροσωπεία;

18/4/2024

Πολλές αγγελίες αναφέρουν «δεκτός έλεγχος σε δικό σας συνεργείο». Είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα συνεργείο το οποίο έχει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο μοντέλο, ούτως ώστε να γνωρίζει τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου και του κινητήρα, να ξέρει τα σημεία που «πονάει» το όχημα και να εστιάσει σε αυτά. Κάποιος έμπειρος μηχανικός σε εξειδικευμένο συνεργείο θα μπορεί να κάνει όλα αυτά, ωστόσο το επίσημο δίκτυο, η αντιπροσωπεία κοινώς, διαθέτει επιπλέον και τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα διαγνωστικά για να δει το ιστορικό service και τα πραγματικά χιλιόμετρα, όπως αναφέραμε και νωρίτερα.

Ένα ακόμα θετικό των εξουσιοδοτημένων κάθετων μονάδων είναι πως στο χώρο είναι διαθέσιμοι ηλεκτρολόγοι και φανοποιοί, κάνοντας έτσι καθολικό τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Μια χρέωση 50 ευρώ δεν είναι σημαντική μπροστά στην σιγουριά πως το όχημα που είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε τα χρήματά μας είναι σωστό, ή στην αντίθετη περίπτωση, 50 ευρώ είναι ένα πολύ μικρό τίμημα για να αποφύγουμε μελλοντικούς μπελάδες και απάτες.
 

Προσοχή στα χαρτιά εκτελωνισμού του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Αν το αυτοκίνητο που θέλετε να αγοράσετε δεν έχει εκτελωνιστεί ακόμα, τότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αν σας ζητηθούν χρήματα ή προκαταβολή για εκτελωνισμό και λοιπά έγγραφα, καλό είναι να φύγετε μακριά… Έχουν υπάρξει αναφορές σχετικά με περιπτώσεις όπου εκκρεμούσαν χαρτιά  και διαδικασίες που αφορούσαν στο τελωνείο, οι οποίες ταλαιπώρησαν ακόμα και δικαστικά τους ανθρώπους που εν τέλει αγόρασαν το αυτοκίνητο.
Ένας σωστός πωλητής θα έχει φροντίσει να έχει ήδη εκτελωνιστεί το όχημα, να έχει βγάλει πινακίδες, να έχει περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ, και μετά θα κάνει τη μεταβίβαση στον αγοραστή.
 



Δεν είναι όλοι οι έμποροι μεταχειρισμένων ίδιοι

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως όπως και σε όλους τους εργασιακούς τομείς, δεν είναι όλοι οι έμποροι μεταχειρισμένων το ίδιο, ενώ πολλοί μπορεί να είναι απατεώνες και όχι πραγματικοί επαγγελματίες.
Θα πρέπει να επιλέξετε εμπόρους που βρίσκονται χρόνια στην αγορά και έχουν δημιουργήσει καλό όνομα. Πολλοί δίνουν γραπτή εγγύηση τόσο για την κατάσταση των μηχανικών μερών, όσο και για το ότι τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά, αλλά και για το γεγονός πως το αμάξωμα δεν έχει τρακάρει, κάτι που θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, μιας και έτσι βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται σε ένα τίμιο μεταχειρισμένο σε κατάσταση «καινούργιου».

Για να μην κλαις τα ευρώ σου στο μέλλον!
Προσοχή, μην δώσεις ποτέ λεφτά αν δεν έχει εκτελωνιστεί!
Στην αντιπροσωπεία θα δεις τι service έχουν γίνει και τα πραγματικά χιλιόμετρα.
Προτίμησε κάθετες μονάδες με φανοποιό και ηλεκτρολόγο για έλεγχο μεταχειρισμένου.
Αν είναι έμπορος, ζήτα γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων και καλής κατάστασης.
Γνωρίζεις περιπτώσεις που έχουν πέσει θύματα απάτης;

Σελ.
1
Παγίδες στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Πώς θα τις αποφύγω;
Σελ.
2
Τι άλλους ελέγχους μπορείς να κάνεις στην αντιπροσωπεία;