Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μεταχειρισμένα που αξίζουν

Διαβάστηκε από 12996 αναγνώστες - 17/10/2017

Alfa Romeo Giulietta 1,4 120 άλογα και Peugeot 308 VTi 98 άλογα, είναι δύο από τις καλύτερες επιλογές στα μεταχειρισμένα μικρομεσαία hatchback. Διάβασε τα χαρακτηριστικά τους πριν αγοράσεις.

Δύο μικρομεσαία hatchback από διαφορετικές σχολές παρουσιάζονται, ως πολύ καλές επιλογές στην αγορά των μεταχειρισμένων. Alfa Romeo Giulietta 1,4 120 άλογα και Peugeot 308 VTi 98 άλογα, δίνουν την δική του προσέγγιση στα μικρομεσαία αυτοκίνητα.


Alfa Romeo Giulietta 1,4 120 PS: Ακριβή ως καινούργια; Απόλυτα προσιτή ως μεταχειρισμένη.

Εμφάνιση
Η Giulietta, όπως και κάθε άλλη Alfa Romeo, ποντάρει πολλά στην εμφάνισή της. Το αμάξωμά της είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά της κατηγορίας και φωνάζει από μακριά την καταγωγή της. Πλήθος μικρών και μεγάλων λεπτομερειών, καθιστούν τη μορφή της μικρομεσαίας Alfa πραγματικά μοναδική.

Εσωτερικό
Το εσωτερικό, πάλι, εντυπωσιάζει με την ποιότητα κατασκευής του και τα σπορτίφ του στοιχεία. Πινελιές, όπως το μεταλλικό φιλέτο του ταμπλό, οι αεροπορικού τύπου διακόπτες και ο επιλογέας με την αλουμινένια μπίλια, κλέβουν τις εντυπώσεις. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η συναρμογή των επιμέρους επιφανειών. Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν εξαιρετική πλευρική στήριξη. Οι χώροι επιβατών ικανοποιούν με τη σειρά τους, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 350 λίτρων. 


Οδική συμπεριφορά-κινητήρας
To άκαμπτο δάπεδο και η ανεξάρτητη εξελιγμένη ανάρτηση, προσφέρουν στη Giulietta εξαιρετική ποιότητα κύλισης, πολύ καλό πάτημα και ικανοποιητική άνεση, χωρίς, μάλιστα, να θυσιάζεται η σπορτίφ οδηγική αίσθηση. Σε μία «σφιχτή» διαδρομή, η Giulietta παρουσιάζει υψηλότατα περιθώρια πρόσφυσης, με το ηλεκτρονικό διαφορικό e-Q2 να δουλεύει συνεχώς. Σύμμαχο του οδηγού αποτελεί και το γρήγορο τιμόνι, το οποίο διαθέτει πολύ καλή αίσθηση. 

Ο συνδυασμός του turbo κινητήρα και του «σφιχτού» κιβωτίου των 6 σχέσεων, εξασφαλίζει πολύ καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Το 1.400άρι μοτέρ αποδίδει 120 ίππους, που επιτρέπουν στη Giulietta να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ. και να έχει τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα. H κατανάλωση βρίσκεται στα 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 149 γρ./χλμ. 




Peugeot 308 1,4 VTi 98 PS

Χώροι και επιδόσεις που ξεχωρίζουν

Εμφάνιση
Τo αμάξωμα του Peugeot 308 χαρακτηρίζεται από τη σύγχρονη όψη, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του. Στον θάλαμο των επιβατών του 308, που διακρίνεται για τη σύγχρονη εικόνα του και την προσεγμένη ποιότητα. Το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό αποτελείται από μαλακό και ευχάριστο στην υφή υλικό με αρκετά καλή συναρμογή. Όσον αφορά στους χώρους, το 308 βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας του, με επάρκεια για 5 επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 348 λίτρων. 


Οδική συμπεριφορά
To 308 καταφέρνει να ισορροπήσει αρμονικά μεταξύ άνεσης και ασφαλούς συμπεριφοράς. Στον αυτοκινητόδρομο, κινείται με χαρακτηριστική σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ σε κομμάτια με στροφές, η υποστροφή θα εμφανιστεί μόνο κάτω από συνθήκες μεγάλης πίεσης. Η ανάρτηση επίσης προσφέρει πολύ καλή άνεση, ενώ και το σύστημα διεύθυνσης ικανοποιεί.

Κινητήρας
Ο VTi κινητήρας των 1,4 λτ. με το διπλό σύστημα ανύψωσης βαλβίδων αποδίδει 98 ίππους με την κατανάλωση να είναι στα 6,5 λτ./100 χλμ. Ο κινητήρας διακρίνεται για την ελαστικότητά του και την απόκριση στο πάτημα του γκαζιού σε όλο το φάσμα των στροφών κάτι στο οποίο βοηθά και η σωστή κλιμάκωση του 5τάχυτου κιβωτίου- με αποτέλεσμα να κινεί το βάρους 1.297 κιλών αμάξωμα με άνεση. Έτσι το 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 12,7 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα είναι 182 χλμ./ώρα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις