Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Audi A3 10ετίας: Πόσο «premium» παραμένει;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi A3 10ετίας: Πόσο «premium» παραμένει;

Διαβάστηκε από 4617 αναγνώστες - 1/2/2023

Το προηγούμενο Audi A3 ήταν σε παραγωγή από το 2012 έως το 2020 και παραμένει μια δημοφιλής επιλογή για κάποιον που ψάχνει ένα μεταχειρισμένο premium μικρομεσαίο. Πόσο αξιόπιστα είναι τα Audi A3 της συγκεκριμένης χρονολογίας, τώρα που τα πρώτα έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια στο δρόμο;

Πόσο καλό παραμένει ένα Audi A3 που έχει «κλείσει» 10ετία;

Το Audi A3 είναι ένα μοντέλο με ιστορία 27 ετών, αφού έκανε το ντεμπούτο του το 1996, και εκπροσωπεί την εταιρεία στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων. Η προηγούμενη γενιά του Audi A3 ήταν σε παραγωγή από το 2012 έως το 2020, σημείωσε καλές πωλήσεις και παραμένει δημοφιλής σήμερα ως μεταχειρισμένη. Πόσο αξιόπιστο είναι ένα Audi A3 δεκαετίας; Παρουσιάζει ζημιές ή είναι απροβλημάτιστο;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι βλάβες έχουν τα προηγούμενα Audi A3 (2012-2020);

Τα Audi A3 κατασκευής μεταξύ 2012 έως 2020 είναι γενικά απροβλημάτιστα όσον αφορά στα μηχανικά και στα ηλεκτρολογικά τους μέρη. Περισσότερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη s-tronic, μιας και τα προβλήματα εστιάζονται εκεί. Αν οι αλλαγές δεν είναι ομαλές, αλλά αντιθέτως παρατηρείτε τραντάγματα, δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας, μιας και είναι κάτι που λύνεται με μια απλή αναβάθμιση στο λογισμικό.Αντίστοιχα μικρό πρόβλημα στο αυτόματο σασμάν είναι λάθος ποσότητα λιπαντικού, ενώ στις πιο σοβαρές βλάβες περιλαμβάνονται ρινίσματα στο κύκλωμα λίπανσης του κιβωτίου ταχυτήτων.
Οι κινητήρες δεν εμφανίζουν ζημιές, και αν παρουσιαστεί κάποια διαρροή λαδιών, αυτή δεν θα είναι αρκετά μεγάλη για να προκαλέσει ανησυχία.

Τι φθορές θα βρω σε ένα Audi A3 10 ετών;

To Audi A3 παραμένει «φρέσκο» οπτικά μετά τη δεκαετία, ενώ όπως παρατηρούμε δεν ταλαιπωρεί τους ιδιοκτήτες του με προβλήματα και ζημιές. Πώς τα πάει στον τομέα των φθορών; Τι θα χρειαστεί αλλαγή σε ένα μοντέλο 10 χρονών;

Η ανάρτηση δεν «κουράζεται» εύκολα και σπάνια θα χρειαστεί αλλαγή, αν και έχουν γίνει λίγες αναφορές σχετικά με σπασμένα ελατήρια.
Παράλληλα, το σύστημα πέδησης είναι ανθεκτικό και δεν φθείρεται γρήγορα.

Αντίστοιχα καλή εικόνα βρίσκουμε και στα ηλεκτρολογικά μέρη του Audi A3, με τον εγκέφαλο να μην παρουσιάζει σφάλματα.Πολλά από τα μεταχειρισμένα Audi A3 χρονολογίας 2012-2020 προέρχονται από τη Γερμανία και γενικότερα από βόρειες χώρες, στις οποίες χρησιμοποιείται κατά κόρον αλάτι στους χιονισμένους δρόμους. Αυτό δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους κατόχους του μοντέλου, μιας και η υψηλή αντιδιαβρωτική προστασία έχει εξαλείψει την πιθανότητα να δημιουργηθεί σκουριά, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σύστημα εξάτμισης, ακόμα και στα μοντέλα εισαγωγής.

Περνώντας στο εσωτερικό, η υψηλή ποιότητα κατασκευής της Audi εξασφαλίζει πως ένα A3 δεκαετίας διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι τριγμοί απουσιάζουν, ενώ οι επενδύσεις δεν έχουν φθορές. Αντίστοιχα, τα πλήκτρα στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα δεν έχουν ξεβάψει.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε