autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Το VW Golf είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας των μικρομεσαίων. Ο υπερπληθυσμός του, ως μεταχειρισμένο, σημαίνει πως χρειάζεται καλό ψάξιμο πριν καταλήξετε.

Η "οικογενειακή" χρήση των αυτοκινήτων της κατηγορίας σημαίνει πολύ φόρτωμα στο χώρο αποσκευών. Κοιτάξτε για σημάδια, αλλά ελέγξτε και την ανάρτηση για τυχόν πεσμένη απόδοση, λόγω "φορτωμένων" χιλιομέτρων.

Επιλέγοντας Μεταχειρισμένο μικρομεσαίο

25/11/2016

Η διαχρονικά δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων στη χώρα μας, αυτή των μικρομεσαίων, έχει και τις καλύτερες και πιο πλήρεις προτάσεις στην αγορά των μεταχειρισμένων.

autoagora Team

Ακριβώς λόγω της υπερπροσφοράς, η προσοχή στην επιλογή είναι επιβεβλημένη δύο φορές παραπάνω. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν κατά χιλιάδες τα προηγούμενα χρόνια, ήταν δημοφιλείς επιλογές, όχι μόνο ιδιωτών αλλά και εταιρειών leasing. Αν μιλάμε λοιπόν για τέτοιες περιπτώσεις, από τις οποίες κατά καιρούς “γεμίζει” η αγορά ανάλογα με το πότε λήγουν τα συμβόλαια με τις μεγάλες εταιρείες, η προσοχή και ο έλεγχος πριν την αγορά είναι επιβεβλημένος.

Σκεφτείτε πως στην καλύτερη περίπτωση ήταν αυτοκίνητα που είχαν την τυπική συντήρηση στο πλαίσιο ενός συμβολαίου που είχε ως στόχο την κερδοφορία και για τις δύο πλευρές: τόσο της ιδιοκτήτριας εταιρείας που επιζητά τον περιορισμό του κόστους στο service, όσο και για την εταιρεία που αναλαμβάνει την μαζική συντήρηση και προσφέρει “σκοτωμένες” τιμές ανά μονάδα για να “πάρει τη δουλειά”. Έτσι λοιπόν, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως το να πιστοποιήσει ένα καλό ιστορικό συντήρησης, είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κοιτάξει αν τα λάστιχα του αυτοκινήτου είναι φθαρμένα και χρειάζονται αντικατάσταση.
 
Η συνήθης χρήση των αυτοκινήτων της κατηγορίας αυτής, είναι η “οικογενειακή”. Φθορές που σχετίζονται με αυτού του είδους τη χρήση, έχουν να κάνουν τόσο με το σαλόνι και τις ταπετσαρίες που συνήθως είναι ταλαιπωρημένες ποικιλοτρόπως, όσο και με το χώρο φόρτωσης που θα φέρει σημάδια... ταλαιπωρίας, από φορτώματα κάθε λογής ειδών.

Αυτό βέβαια, είναι μια πρώτης τάξεως ένδειξη που θα πρέπει να οδηγήσει στον έλεγχο της ανάρτησης, μια και η κατάσταση των αναλωσίμων είναι κρίσιμη και το κόστος αντικατάστασης αρκετά μεγάλο. Με δεδομένο πως μένει μόνο εκεί η όποια φθορά, μια και δεν είναι σπάνιο γεγονός να υπάρχει και δομικό πρόβλημα στον πίσω άξονα από πολλά “φορτωμένα” χιλιόμετρα. Που και αυτό με τη σειρά του μας φέρνει μπροστά στην ανάγκη ελέγχου του αν “ταιριάζουν” τα ευρήματα (σε φθορές) με τα συνολικά χιλιόμετρα που έχει πραγματοποιήσει το αυτοκίνητο.