Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μεταχειρισμένα, ευρύχωρα και οικογενειακά

12/5/2017

Δύο από τις καλύτερες επιλογές στα μικρομεσαία μεταχειρισμένα σεντάν, που προσφέρουν ευρυχωρία για όλη την οικογένεια έχουν όνομα. Chevrolet Cruze και Renault Fluence στο πιάτο σας.

Για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν ένα μικρομεσαίο σεντάν, το οποίο θα τους προσφέρει χώρους αλλά και ένα ικανοποιητικό μοτέρ, παρουσιάζουμε το Chevrolet Cruze  και το Renault Fluence, τα οποία συγκαταλέγονται μέσα στις καλύτερες επιλογές στα μεταχειρισμένα 5ετίας της κατηγορίας τους.

Chevrolet Cruze
Η σχεδίαση του μοντέλου της Chevrolet διακρίνεται από καινοτομία. Στο εμπρόσθιο άκρο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ωοειδή κυψελωτή μάσκα, ενώ πίσω, οι καθαρές γραμμές και τα φωτιστικά σώματα LED ολοκληρώνουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Στα πλαϊνά του Cruze, η εικόνα είναι εξίσου δυναμική, κάτι που οφείλεται κυρίως στην κουπέ γραμμή που έχει ακολουθηθεί.

Εσωτερικό – Χώροι
Η εικόνα στο εσωτερικό του Cruze είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, έχοντας ξεχωριστή αισθητική, καθώς και καλή ποιότητα κατασκευής και προσεγμένη εργονομία. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από υλικά καλής ποιότητας, όπως και το φινίρισμα, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από καλό. Σε ό,τι αφορά στους χώρους, στο εσωτερικό του Cruze θα φιλοξενηθούν έως και 5 επιβάτες, χάρη κυρίως στο μεγάλο εσωτερικό πλάτος. Τέλος ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα 450 λίτρων, ανταποκρίνεται στις μεταφορικές ανάγκες των επιβατών.

Οδηγώντας
Το Cruze ξεχωρίζει επίσης και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, όντας άνετο και σταθερό ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Η ποιότητα κύλισης είναι επίσης καλή, καθώς η ανάρτηση απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα άνεσης στο εσωτερικό. Το σύστημα διεύθυνσης έχει καλή αίσθηση, ενώ τα φρένα είναι καλά τόσο σε αίσθηση, όσο και σε αποτελεσματικότητα. 

Κινητήρας – Επιδόσεις
Ο 1.600άρης Ecotec του ομίλου GM βρίσκεται κάτω από το καπό του Cruze. Αποδίδει 113 ίππους και 153 Nm ροπής και πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ., ενώ έχει τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 6,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 159 γρ./χλμ. 

Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Electronic Stability Control, ABS, 6 αερόσακους, A/C, 2 ηλεκτρικά παράθυρα και CD-Radio με MP3.
 
Renault Fluence
Το Fluence βασίζεται στην πλατφόρμα της 3ης γενιάς του Megane, ενώ παράλληλα φέρει ένα υποπλαίσιο που προέρχεται από το προηγούμενο Megane Sedan που αντικατέστησε. Επιπλέον, η εμπρός ανάρτηση είναι ίδια με εκείνη των hatchback και coupe εκδόσεων του Megane, ενώ η πίσω (ημιάκαμπτος άξονας) προέρχεται από τη Nissan (ως ένα από τα προϊόντα συνεργασίας των δύο εταιρειών).

Εσωτερικό – Χώροι
Η εικόνα στο εσωτερικό του Fluence είναι γνώριμη από τις εκδόσεις του Megane. H μοναδική διαφορά, αφορά μόνο στην αναλογική ένδειξη της ταχύτητας, η οποία τέμνεται από το στροφόμετρο. Σε καλά επίπεδα βρίσκεται η εργονομία των διακοπτών και των χειριστηρίων. Αρκετά άνετο κρίνεται το εσωτερικό της καμπίνας του Fluence, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν χωρίς δυσκολία ακόμη και πέντε επιβάτες. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 496 λτ., ενώ υπάρχουν και οι χρήσιμοι χώροι για μικροαντικείμενα.

Οδηγώντας
Η οδική συμπεριφορά του Fluence έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την παρεχόμενη στους επιβάτες άνεση. Οι αναρτήσεις διαθέτουν μαλακή ρύθμιση, απορροφώντας με καλό τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ παράλληλα οι κλίσεις του αυτοκινήτου σε στροφές δεν προβληματίζουν. Κάτω από πίεση και σε δρόμο με συνεχείς στροφές, το γαλλικό μοντέλο εμφανίζεται σταθερό.

Κινητήρας – Επιδόσεις
Ο 1.600άρης κινητήρας αποδίδει 110 ίππους και 151 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά είναι αρκετά για να φέρουν το Fluence από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα είναι της τάξης των 185 χλμ./ώρα. η μέση κατανάλωση είναι 6,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 155 γρ./χλμ. 

Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: ESP και ASR, ABS με EBV και AFU, 6 αερόσακους, A/C, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, προβολείς ομίχλης και ραδιο CD με MP3.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις