Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μεταχειρισμένα diesel crossover πόλης

5/10/2017

Θέλεις crossover πόλης που δεν θα σου αδειάσει το πορτοφόλι; Διάβασε μια πλήρη σύγκριση για τα Nissan Juke, Fiat Panda 4X4 και Opel Mokka και διάλεξε ποιο θες.

Είναι compact σε διαστάσεις και ευέλικτα στην πόλη με ψηλή θέση οδήγησης. Έχουν εκτός δρόμου ικανότητες, χαμηλού κυβισμού κινητήρες αλλά δεν χρειάζεται να δώσεις μία περιουσία για να τα αποκτήσεις. Με άλλα λόγια, είναι οι καλύτερες επιλογές μεταχειρισμένων crossover πόλης.
 
Το Mokka θα σας πάει πιο γρήγορα αλλά και πιο οικονομικά
Το crossover της Opel, στη diesel επιλογή του, είναι εξοπλισμένο με έναν 1700άρη κινητήρα ο οποίος αποδίδει 130 ίππους. Η ροπή είναι εντυπωσιακή στα 300 Nm ενώ συνδυάζεται με 6τάχυτο είτε μηχανικό είτε αυτόματο κιβώτιο. Εάν επιλέξετε η κίνηση να είναι στους δύο τροχούς και να χειρίζεστε εσείς τις ταχύτητες, θα μπορείτε να απολαμβάνετε καταναλώσεις στα 4.5 λτ./100 χλμ , ενώ αν επιλέξετε το αυτόματο κιβώτιο, πάτε στα 5.3 λτ./100χλμ. Το Nissan Juke εξοπλίζεται με τον 1500άρη turbo κινητήρα πετρελαίου ο οποίος αποδίδει 110 ίππους.  Εδώ η ροπή είναι στα 240 Nm και η κατανάλωση για το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είναι στα 5.1 λτ./100 χλμ. Τέλος, συναντάμε τον 1300 diesel κινητήρα της Fiat , ο οποίος αποδίδει 75 ίππους με ροπή που δεν ξεπερνά τα 190 Nm. Έχοντας  5τάχυτο κιβώτιο, πετυχαίνει ζηλευτή κατανάλωση στα 4.7λτ./100χλμ.



Εκτός δρόμου ικανότητες και εξαιρετική ανάρτηση για το Panda 4x4
Ο οδηγός του Panda 4x4 θα απολαύσει μία ευχάριστη αίσθηση εξαιτίας του πολύ μαλακού τιμονιού, ενώ οι αρκετά μεγάλες διαδρομές τις ανάρτησης θα φιλτράρουν όλες τις λακκούβες σε βαθμό που δεν θα τις νιώθετε. Κορυφαία πρόσφυση ακόμα και σε βρεγμένο δρόμο, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και καλοζυγισμένο τιμόνι θα σας κάνουν να το λατρέψετε. Αρνητικό γεγονός ο θόρυβος του κινητήρα που εισβάλλει στη καμπίνα αρκετά έντονα.
Στο Opel Mokka, οδηγός και επιβάτες κάθονται ψηλά και απολαμβάνουν έτσι άριστη ορατότητα. Παρόλο που έχει σφιχτή ανάρτηση, στα ταξίδια είναι πολύ ήσυχο και άνετο. Το ηλεκτρικό τιμόνι είναι ελαφρύ, με τις κινήσεις του αυτοκινήτου να ελέγχονται ικανοποιητικά.
Το Juke δείχνει πιο ισορροπημένο και σε κερδίζει με την συμπαγή αίσθηση. Χάρης το μήκος του και την αρκετά υψηλή θέση οδήγησης είναι πολύ εύκολο να το χειριστείτε εντός πόλης. Όταν κινείται σε ευθεία αποπνέει σταθερότητα, και ασφάλεια ενώ  στις στροφές δεν θα έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Μόνο αρνητικό , η ορατότητα προς τα πίσω που είναι αρκετά περιορισμένη.

 
Εσωτερικά και εξωτερικά το Juke είναι πιο φουτουριστικό και ξεχωρίζει
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το Nissan Juke, κέντρισε το ενδιαφέρον με την ιδιαίτερη σχεδίασή του. Ξεχωρίζει για το μυώδες αλλά compact αμάξωμα με το εμφατικό εμπρός τμήμα και το πιο κομψό πίσω. Εντός της καμπίνας τις εντυπώσεις κλέβει η σχεδίαση του τούνελ της κεντρικής κονσόλας, η οποία παραπέμπει σε ρεζερβουάρ καυσίμου μοτοσικλέτας, ενώ, ο χρωματισμός της είναι αποκλειστικά κόκκινος ή γκρι, ανάλογα με τη διακόσμηση του εσωτερικού.

Στο Opel Mokka ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα και τα εντυπωσιακά μπροστινά φωτιστικά. Το αυξημένο ύψος του αμαξώματος δίνει off road αύρα η οποία θα σε παρασύρει να την κάνεις πράξη. Στο εσωτερικό, δεν βρίσκουμε κάτι το πρωτότυπο με τα κουμπιά της κονσόλας να χρειάζονται μία εξοικείωση. Αυτό που θα σας ενθουσιάσει είναι το μοντέρνο όμορφο καντράν.

To Fiat Panda διατηρεί όλα τα ευχάριστα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των συμβατικών εκδόσεων, αλλά οι χαρακτηριστικές του λεπτομέρειες το κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά. Οι τροχοί των 15 ιντσών, η αυξημένη στα 16 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και η μάσκα με πιο υψηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα, κάνουν τη διαφορά. Όμορφο σε σχεδίαση και καλό ποιοτικά είναι και το εσωτερικό. Στην τετρακίνητη εκδοχή μάλιστα ο οδηγός κάθεται ψηλά, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας του οδηγού.


Το Opel Mokka θα χωρέσει αυτά που δεν χωράνε τα υπόλοιπα
Το Mokka προσφέρει τη μεγαλύτερη ευρυχωρία, με αποκορύφωμα τους χώρους για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα σε ταμπλό, κονσόλα και πόρτες θα σας λύσουν τα χέρια ενώ ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 356 λίτρα και θα σας αφήσεις απόλυτα ικανοποιημένους. Οι χώροι στο εσωτερικό του Nissan Juke επαρκούν για τη μεταφορά 4 ενηλίκων, αφού το σχετικά μικρό διαθέσιμο πλάτος στο πίσω κάθισμα αποτρέπει την παρουσία και τρίτου ατόμου. Περνώντας τώρα στο πορτ-μπαγκάζ, αυτό μαζί με τον έξτρα χώρο κάτω από το δάπεδο έχει συνολική χωρητικότητα 251 λίτρων.
Τέλος, το το Fiat Panda, διαθέτει επαρκείς χώρους για 4 ενήλικες, ενώ η απουσία τούνελ μετάδοσης τους κάνει τη ζωή ακόμα πιο εύκολη. Ο προσφερόμενος χώρος αποσκευών, ανέρχεται στα 225 λτ.,
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις