Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μεταχειρισμένο Opel Adam με 80.000 χιλιόμετρα: Δεν βγάζει βλάβες
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μεταχειρισμένο Opel Adam με 80.000 χιλιόμετρα: Δεν βγάζει βλάβες

23/11/2023

Είναι στιλάτο και ποιοτικό.
Αξιόπιστος ο ατμοσφαιρικός κινητήρας, αλλά δεν βάζει φωτιά στο δρόμο.
Τα πρώτα μοντέλα έχουν ελαττωματικούς πολλαπλασιαστές και αναφορές για διαρροές λαδιών.
Περιορισμένες φθορές, μόνο σε αμορτισέρ και ελατήρια.

Αξιόπιστος ο ατμοσφαιρικός κινητήρας, αλλά δεν βάζει φωτιά στο δρόμο

Το Opel Adam που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο έχει διανύσει 80.000 χιλιόμετρα και εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα Ecotec 1,4 λίτρων που αποδίδει 87 άλογα. Το συγκεκριμένο μοτέρ δεν δρέπει δάφνες στον τομέα των επιδόσεων, όμως θα σας καλύψει στις αστικές σας μετακινήσεις και το κυριότερο, είναι αξιόπιστο αφού σπάνια θα προκαλέσει πρόβλημα.
Κατά την οδήγηση του μεταχειρισμένου μοντέλου ο κινητήρας παραμένει αθόρυβος και εκλεπτυσμένος, ενώ παράλληλα δεν ακούγεται κανένα κροτάλισμα ή τρίξιμο από το αμάξωμα, ακόμα και σε κακό δρόμο.

Τα πρώτα μοντέλα έχουν ελαττωματικούς πολλαπλασιαστές και αναφορές για διαρροές λαδιών

Οι αναφορές για ζημιές και βλάβες στα Opel Adam είναι λίγες, και εστιάζονται κυρίως στα πρώτα μοντέλα. Πιο αναλυτικά, υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ελάττωμα στους πολλαπλασιαστές, ενώ περιστασιακά  έχουν αναφερθεί διαρροές λαδιού από τον κινητήρα. Σε γενικές γραμμές ωστόσο το Opel Adam δεν μαστίζεται από «παιδικές ασθένειες» και ενοχλητικά προβλήματα.

Περιορισμένες φθορές, μόνο σε αμορτισέρ και ελατήρια

Αντίστοιχα καλό «πρόσωπο» δείχνει το Opel Adam και στον τομέα των φθορών, αφού αυτές περιορίζονται στα αμορτισέρ και στα ελατήρια. Το γερμανικό mini είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της κατηγορίας του και δεν προβληματίζει με πρόωρες επισκέψεις στο συνεργείο, ενώ το εσωτερικό διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς γρατζουνιές και σημάδια.

Στιλάτο και ποιοτικό το Opel Adam

Το Opel Adam είναι ιδιαίτερα στιλάτο και δείχνει ακόμα μοντέρνο, παρά τα 11 χρόνια που έχουν περάσει από το ντεμπούτο του. Εκτός από το design η εταιρεία έχει δώσει έμφαση και στην ποιότητα του μοντέλου, κάτι που φαίνεται από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Στο επάνω μέρος του ταμπλό βρίσκουμε μαλακό πλαστικό (το μόνο mini στο οποίο γίνεται αυτό), ενώ η απτή ποιότητα και η συναρμογή των υλικών είναι προσεγμένη.
 
Ας δούμε αναλυτικά τη δοκιμή του μεταχειρισμένου Opel Adam στις σελίδες που ακολουθούν.

Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το Opel Adam ως μεταχειρισμένο;
Σελ.
3
Περιορισμένες φθορές, μόνο σε αμορτισέρ και ελατήρια
Σελ.
4
Στιλάτο και ποιοτικό το Opel Adam
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε