Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσο καλό είναι το Opel Adam ως μεταχειρισμένο;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο καλό είναι το Opel Adam ως μεταχειρισμένο;

23/11/2023

Το Opel Adam έκανε το ντεμπούτο του το 2012 και έμεινε σε παραγωγή μέχρι το 2019, με την ονομασία του να αποτίνει φόρο τιμής στον ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας.
Δεδομένου πως έχουν περάσει 11 χρόνια από το λανσάρισμα του γερμανικού mini, ήρθε η ώρα να δούμε πόσο καλό είναι ως μεταχειρισμένο. Δοκιμάζουμε ένα Opel Adam του 2013 που έχει διανύσει 80.000 χιλιόμετρα και αναλύουμε πόσο καλά αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.
 

Αξιόπιστος ο ατμοσφαιρικός κινητήρας, αλλά δεν βάζει φωτιά στο δρόμο

Ο κινητήρας του μεταχειρισμένου Opel Adam που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ο ατμοσφαιρικός Ecotec 1,4 λίτρων με ισχύ 87 άλογα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων. Αν τον συγκρίνουμε με τα πιο μοντέρνα τρικύλινδρα turbo μοτέρ που αποτελούν τη νόρμα σήμερα, ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν δρέπει δάφνες στον τομέα των επιδόσεων, παρόλα αυτά θα σας καλύψει απόλυτα στις αστικές σας μετακινήσεις, ενώ επιπλέον είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος.

Κατά την οδήγηση του μεταχειρισμένου Opel Adam το μοτέρ είναι αθόρυβο και έχει εκλεπτυσμένη λειτουργία, ενώ οι αλλαγές στο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων γίνονται ομαλά.
Δεν ακούγονται τριγμοί και κροταλίσματα από το αμάξωμα, ακόμα και σε δρόμους με κακοτεχνίες, και δεν υπάρχουν κενά και «τζόγοι» από το σύστημα διεύθυνσης, κάτι που δείχνει πως η συνολική κατασκευή του αυτοκινήτου είναι στιβαρή.




Τα πρώτα μοντέλα έχουν ελαττωματικούς πολλαπλασιαστές και αναφορές για διαρροές λαδιών

Δεν θα βρείτε εκτεταμένες αναφορές για ζημιές και βλάβες στα Opel Adam, και όσες υπάρχουν εστιάζονται κυρίως στα πρώτα μοντέλα. Πιο αναλυτικά, ενδέχεται να παρουσιαστεί ελάττωμα στους πολλαπλασιαστές, ενώ περιστασιακά  έχουν αναφερθεί διαρροές λαδιού από τον κινητήρα. Οι τρικύλινδροι κινητήρες αρχικά εμφάνιζαν την τάση να τραντάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πέραν αυτών, το Opel Adam δεν έχει «παιδικές ασθένειες», ούτε προβλήματα και βλάβες που θα ενοχλήσουν τους κατόχους του μοντέλου.
Από το τέλος του 2014 όλη γκάμα κινητήρων πληροί προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Κάποιοι που θέλουν γρήγορες επιδόσεις θα μείνουν ικανοποιημένοι από το Adam 1,4 Turbo που αποδίδει 150 άλογα. 

Σελ.
1
Μεταχειρισμένο Opel Adam με 80.000 χιλιόμετρα: Δεν βγάζει βλάβες
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το Opel Adam ως μεταχειρισμένο;
Σελ.
3
Περιορισμένες φθορές, μόνο σε αμορτισέρ και ελατήρια
Σελ.
4
Στιλάτο και ποιοτικό το Opel Adam