Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Smart και Spark στο θρόνο της οικονομίας

23/6/2017

Χαμηλή κατανάλωση, ευελιξία, ελάχιστα τέλη και άνετα. Διαβάστε τώρα τα πάντα για τα Smart και Spark και δείτε ποιο σας ταιριάζει.

Αρκετοί καταναλωτές, προβληματισμένοι και από το «ράλι» ανόδου της τιμής της βενζίνης, σπεύδουν να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους και να αγοράσουν μεταχειρισμένα , μικρότερου κυβισμού. Οι πιο πολλοί βλέπουν με πολύ καλό μάτι τα μίνι, που πλέον θυμίζουν μικρά, είναι πιο ασφαλή και πιο εξοπλισμένα σε σχέση με το παρελθόν. Επιπλέον, τα πιο πολλά αυτοκίνητα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες έλαβαν υπΆ όψιν την φορολογία βάσει εκπομπών καυσαερίου και συμμορφώθηκαν με την Ευρωπαϊκή οδηγία.

Παρουσιάζουμε δύο μίνι που το κάθε ένα έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.
 
Το Spark είναι κομψό,νεανικό και παρόλο που είναι μίνι χωράει άνετα 4 επιβάτες!

Tο Spark, σε εκπλήσσει κατευθείαν με την γεμάτη φαντασία σχεδίασή του. Η ίδια έκπληξη σας περιμένει όμως και εσωτερικά. Ο πίνακας οργάνων του θυμίζει έντονα αυτόν μοτοσυκλέτας, ενώ η συνολική του σχεδίαση είναι έντονα νεανική. Επιπλέον είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας υλικά, είναι αρκετά πρακτικό και μπορεί να μεταφέρει με άνεση τέσσερις επιβάτες. Εύκολο-οδήγητο αυτοκίνητο, δεν θα σας δυσκολέψει να μάθετε τα «μυστικά» του, ενώ είναι και αρκετά ευέλικτο με το τιμόνι του να «κόβει». Ότι πρέπει δηλαδή για ένα αυτοκίνητο πόλης. Μεγάλο υπέρ, είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας του, καθώς προσφέρονται έξι αερόσακοι στον στάνταρ εξοπλισμό. Η ανάρτησή του κρίνεται ικανοποιητική και προσθέτει στην άνεση και στην σταθερότητα στον δρόμο. Οι επιδόσεις του δεν κρίνονται εντυπωσιακές, αλλά σε γενικές γραμμές και αφού πρόκειται για αυτοκίνητο πόλης, δεν το θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό. 

Εξοπλισμός
6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα και ράδιο CD στον βασικό εξοπλισμό και καλές επιδόσεις!
 
Chevrolet Spark   
Κυβισμός (κ.εκ.) 995
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 63/6.390
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 87/5.070
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 15.5
60-100 χλμ./ώρα με 4η (δλ.) 17.8
80-120 χλμ./ώρα με 5η (δλ.) 39.1
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)* 154
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 5.1
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)* 119
Βάρος (κιλά)* 976
*Εργοστασιακή μέτρηση  
 

Smart for two: Κατέχει το μικρότερο κύκλο στροφής και διατηρεί σε πολύ υψηλά επίπεδα τη μεταπωλητική του αξία.
 
Μοναδική εμφάνιση, άψογοι χώροι για τα 2 άτομα και αυτόματο κιβώτιο που το κάνει..παιχνιδάκι.
Είναι πολύ ευέλικτο, λόγω του αμαξώματος των 2.695 χιλιοστών, είναι ευρύχωρο για τα δύο άτομα που επιβαίνουν, μπορεί να παρκάρει με την «μούρη» και είναι και οικονομικό. Πλέον όποιο αυτοκίνητο θέλει τον τίτλο του αυτοκινήτου πόλης, πρέπει να τηρεί κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχει καλή επιτάχυνση, ενώ το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων το κάνει ακόμα πιο εύκολο στην οδήγηση. Από την άλλη, το κιβώτιο δεν είναι ιδιαίτερα άμεσο στις εναλλαγές των σχέσεων, ενώ η ανάρτηση κρίνεται κάπως σκληρή. Γενικότερα η οδική του συμπεριφορά είναι «νευρική», αλλά κάπου εκεί μπαίνει το στάνταρ ESP και κρατάει το smart στην γραμμή του. Έχει ωραία σχεδίαση, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και  έχει υψηλή αξία μεταπώλησης. Θα μπορούσαν να προστεθούν κάποια ακόμα πράγματα στον εξοπλισμό του, αλλά έχει δύο αερόσακους, ESP, χαμηλή κατανάλωση και παρκάρει παντού. Χαρακτηριστικά ικανά για να το βάλετε στην λίστα σας, αν ψάχνετε για αυτοκίνητο πόλης.

Εξοπλισμός
ESP, 2 αερόσακοι, κεντρικό κλείδωμα.
Smart fortwo   
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)* 71/5.800
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)* 92/4.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 14.4
60-100 χλμ./ώρα με kickdown (δλ.) 8.7
80-120 χλμ./ώρα με kickdown (δλ.) 13.2
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)* 145
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 4.3
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)* 97
Βάρος (κιλά) 807
*Εργοστασιακή μέτρηση

 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις