Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Αξιολογούμε τα μικρά SUV με τις ανέσεις μεγάλου

Διαβάστηκε από 34936 αναγνώστες - 27/12/2019

Εκτός από οικονομικά, όμορφα και ευέλικτα, τα μικρά SUV διαθέτουν και χώρους για κάθε οικογένεια. Στο συγκριτικό μας, σας παρουσιάζουμε τα top μικρά SUV με τους καλύτερους παρεχόμενους χώρους, τόσο σε πορτ-παγκάζ, όσο και σε εσωτερικό πλάτος, καθώς επίσης και στον διαθέσιμο χώρο για γόνατα και κεφάλια επιβατών.

Τα μικρά SUV καίνε καρδιές για τρεις λόγους.  Είναι ευέλικτα για μέσα στη πόλη, εξοπλίζονται με οικονομικότατους κινητήρες ακόμα και 1.000 κ.εκ. ενώ διαθέτουν χώρους για πολυμελή οικογένεια. Τα χαρίσματα τους πολλά και μπορούν με ευκολία να καλύψουν τις ανάγκες τόσο ενός νέου οικογενειάρχη όσο και ενός πολύτεκνου, αφού η έξυπνη αρχιτεκτονική τους, τους παρέχει εντυπωσιακούς χώρους και πολυμορφικότητα που συναντάγαμε στα MPV.

Θέλοντας λοιπόν να βρούμε το πιο ευρύχωρο μικρό SUV της ελληνικής αγοράς, εξετάζουμε τους πιο σημαντικούς τομείς ευρυχωρίας με τη χρήση συσκευής που προσομοιώνει το πρότυπο ενός μέσου ανθρώπου (ύψος 1,75 μ. και βάρος 75 κιλά). Για να είναι έγκυρη και δίκαιη η κάθε μέτρηση, σε κάθε τομέα μετράμε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους παράγοντες. Για τον χώρο αποσκευών και το εσωτερικό πλάτος χρησιμοποιούμε τα επίσημα νούμερα των εταιριών. Για το χώρο στα κεφάλια, μετράμε την απόσταση που απομένει από το κεφάλι του προσομοιωτή μέχρι την οροφή του αυτοκινήτου, ενώ για τα γόνατα, την απόσταση από τα γόνατα μέχρι το μπροστινό κάθισμα, του οποίου η πλάτη είναι σε ευθεία με την μεσαία κολώνα. 

Ποιο έχει το μεγαλύτερο πορτ-παγκάζ; Ποιο μπορεί να μεταφέρει πιο άνετα 3 ενήλικες πίσω και ποιο έχει μεγαλύτερο "αέρα" για γόνατα και κεφάλι;

Τα μικρά SUV είναι το trend της εποχής
Ο κόσμος δίνει τον ρυθμό και οι αυτοκινητοβιομηχανίες χορεύουν. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το εντυπωσιακό ποσοστό πωλήσεων των μικρών SUV το οποίο από το περσινό  9.8%, ήδη στο πρώτο τρίμηνο του 2019 έχει αγγίξει το 11.7%, με τις προβλέψεις να δείχνουν μέχρι και 14% των συνολικών πωλήσεων αυτοκίνητων στην ελληνική αγορά.