Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hyundai i20

Διαβάστηκε από 107572 αναγνώστες - 14/11/2019

Το Hyundai i20 δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Οι Κορεάτες έχουν δημιουργήσει ένα από τα πιο ευρύχωρα και all around μικρά, και το συνδυάζουν με 5ετή εγγύηση ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Το μικρό της Hyundai έρχεται σε 4 κυρίως εξοπλιστικές εκδόσεις και αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα της κατηγορίας.

Η βασική έκδοση Active κοστίζει μόλις 11.840 ευρώ και συνδυάζεται αποκλειστικά με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 75 ίππων. Μία τρομερά χαμηλή τιμή για ένα αυτοκίνητο που εκτός από τα υποχρεωτικά και απαραίτητα συστήματα, φέρνει μαζί σύστημα υποβοήθησης της εκκίνησης στην ανηφόρα, αισθητήρα προειδοποίησης χαμηλής πίεσης ελαστικών, σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου ISG, a/c, ηλεκτρικά μπροστινά παράθυρα, ράδιο MP3 με 2 ηχεία και μονόχρωμη οθόνη 3.8 ιντσών, θύρα usb και χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι.

Η αμέσως επόμενη έκδοση Fresh, ανεβάζει την τιμή στα 12.540 ευρώ, και μαζί της ανεβαίνουν τα άλογα στα 84 και φυσικά ο εξοπλισμός. Σε αυτό το σύνολο λοιπόν συναντάμε επιπλέον, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, συναγερμό, εσωτερικό φωτισμό, δισκόφρενα και στους πίσω τροχούς, ενώ το τεχνολογικό προφίλ ολοκληρώνεται με BT με audio streaming, 2 ηχεία + 2 tweeters και μονόχρωμη οθόνη 5 ιντσών.

Διατηρώντας τον ίδιο κινητήρα και περνώντας στην επόμενη έκδοση Exclusive, η τιμή διαμορφώνεται στα 13.240 ευρώ, και ο εξοπλισμός διαθέτει, επιπλέον της Fresh, αυτόματη ενεργοποίηση μεσαίας σκάλας φώτων, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, θύρα usb ταχείας φόρτισης, BT με αναγνώριση φωνής, έγχρωμη οθόνη αφής Display Audio 7 ιντσών, Radio MP3 και σύνδεση με smartphone τόσο για android όσο και για apple.

Ανεβαίνοντας στη τιμή κατά  1.000 ευρώ, συναντάμε την έκδοση Premium όπου προστίθενται, περιοριστής ταχύτητας, αυτόματος κλιματισμός, δερμάτινες επενδύσεις, cruise control,αισθητήρας βροχής, εργοστασιακοί αισθητήρες με μπουτόν απενεργοποίησης και  16άρες ζάντες.

Τέλος, στην κορυφή των επιλογών, συναντάμε την έκδοση Distinctive η οποία κοστίζει 15.140 ευρώ και δικαιολογεί την διαφορά στην τιμή με σύστημα προειδοποίησης εκτροπής πορείας, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων,  χώρο αποσκευών με διπλό πάτο και δυνατότητα φύλαξης εταζέρας στο δεύτερο επίπεδο, Bi-Function LED, πίσω φωτιστικά σώματα LED και σκούρα κρύσταλλα.

Πραγματικά οι τιμές του Hyundai i20 είναι τόσο χαμηλά διατηρημένες, που η τελευταία και πλουσιότερη έκδοση Distinctive στα 15.140 ευρώ, αποτελεί σχεδόν μονόδρομο. Με αυτόν τον κινητήρα τουλάχιστον.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει