Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

SEAT Ibiza

Διαβάστηκε από 107458 αναγνώστες - 14/11/2019

Η 5η γενιά SEAT Ibiza έφερε μαζί της δεκάδες διακρίσεις για το εντυπωσιακό μικρό που μεγάλωσε, ομόρφυνε και σίγουρα μεγάλωσε αρκετά το fan club του. Πλέον είναι σε θέση να απειλήσει αρκετά μικρομεσαία, καθώς έχει εκδόσεις τόσο κινητήρα, όσο και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη, με τιμές που ξεκινούν από τα 12.405 ευρώ. 

Η βασική και πιο απλή έκδοση Reference έρχεται αποκλειστικά με τον 1.000άρη κινητήρα των 80 ίππων και κοστίζει 12.405 ευρώ, μία τιμή που αποτελεί μία από τις χαμηλότερες στην κατηγορία των μικρών. Εκτός λοιπόν από τα βασικά και απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού, σε αυτή τη τιμή συναντάμε HHC, Front Assist με προστασία πεζών, περιοριστή ταχύτητας, μηχανικό κλιματισμό CLIMATIC, υπολογιστή ταξιδιού, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, αισθητήρες φωτός και προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας. Το τομέα της ψυχαγωγίας αναλαμβάνει ένα ηχοσύστημα 4 ηχεία, έγχρωμη οθόνη αφής 6.5 ιντσών, usb, BT και χειριστήρια στο τιμόνι.

Αμέσως μετά ακολουθεί η επόμενη έκδοση Style, η οποία διατηρεί τον ίδιο κινητήρα και κοστίζει επιπλέον 900 ευρώ τα οποία μεταφράζονται την προσθήκη των πίσω δισκοφρένων, την επένδυση δέρματος σε τιμόνι και λεβιέ, τους προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας LED και τα επιπλέον 2 ηχεία του συστήματος. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο ίδιος εξοπλισμός στην ίδια έκδοση, αλλά σε συνδυασμό με τον 1.000άρη TSI των 95 αλόγων, κοστίζει 13.855 ευρώ, έναντι των 13.300 ευρώ με τον κινητήρα των 80 ίππων.

Τρίτο πακέτο αποτελεί η έκδοση Exellence η οποία συνδυάζεται με τον 1.0 TSI των 95 ίππων και κοστίζει 15.405 ευρώ. Η λίστα του εξοπλισμού μεγαλώνει κι άλλο, με μεγαλύτερες προσθήκες το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης, τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό  CLIMATRONIC, σύστημα keyless, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος, φιμέ τζάμια, πίσω φώτα LED, προβολείς ομίχλης, λειτουργία cornering και 15άρα ζάντα αλουμινίου.

Τέλος, στην κορυφή των επιλογών, έρχεται η έκδοση FR με τον 1.000άρη TSI των 115 ίππων, η οποία μεταμορφώνει τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του αυτοκινήτου, δίνοντας sport πινελιές, οι οποίες θα δώσουν και το κάτι παραπάνω στον οδηγό. Πιο συγκεκριμένα στα 15.905 ευρώ, προστίθενται τα οδηγικά προφίλ Comfort, Eco, Sport και Individual, sport ανάρτηση, εμπρόσθια sport καθίσματα και 17άρες ζάντες αλουμινίου, που στο σύνολο τους, αλλάζουν αρκετά την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Κρίνοντας από την διαφορά στις τιμές του εξοπλισμού, θεωρούμε πως για τα ελληνικά δεδομένα, την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα σε τιμή – προϊόντος, προσφέρει η έκδοση Style με τον 1.000άρη TSI των 95 ίππων, στην τιμή των 13.855 ευρώ.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει