Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τέλη κυκλοφορίας αλλά και οι εγγυήσεις που τα συνοδεύουν

Διαβάστηκε από 88693 αναγνώστες - 17/7/2020

Αρχικά να αναφέρουμε πως όσα αυτοκίνητα ταξινομούνται από το 2011 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται αποκλειστικά με τους εκπεμπόμενους από αυτά ρύπους. Έτσι λοιπόν τα όρια και το ανάλογο κόστος διαμορφώνεται ως εξής:

Τέλη κυκλοφορίας
Το Peugeot 3008 με 117γρ.CO2/χλμ. είναι το μόνο που καταφέρνει να μείνει στην δεύτερη κατηγορία πληρώνοντας μόλις 0.80 ευρώ ανά γραμμάριο C02. Στην Τρίτη κατηγορία από 121 έως και 140 γρ.CO2/χλμ. εμπίπτουν όλα τα υπόλοιπα μοντέλα με το κόστος να είναι στο 1 ευρώ ανά γραμμάριο C02. 

Εργοστασιακές εγγυήσεις
Ένα αυτοκίνητο πλέον αποτελεί μία πραγματική επένδυση. Μέρος αυτής αποτελεί και το μηχανικό μέλλον του αυτοκινήτου, αλλά και οι παρεχόμενες γύρω από αυτό υπηρεσίες. Να το θέσουμε πιο απλά, εξίσου σημαντικές με τις καταναλώσεις είναι και οι εγγυήσεις που παρέχονται από την εκάστοτε εταιρία, καθώς απαλλάσσουν τον αγοραστή από ένα μεγάλο άγχος, αλλά αποδεικνύουν και την αξιοπιστία του εργοστασίου στο κάθε δημιούργημα της. Έτσι λοιπόν είναι πραγματικά ενδιαφέρον και ζωτικής σημασίας να εξετάσουμε κάθε μοντέλο από την 5άδα μας ξεχωριστά, ελέγχοντας ποια εταιρία δίνει τα περισσότερα χρόνια και χιλιόμετρα εγγύησης, δωρεάν ή με την χαμηλότερη τιμή.

Ford Kuga: Tα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα Ford καλύπτονται από 2 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων με δυνατότητα επέκτασης έως και τα 8 έτη.

Opel Grandland X: Η Opel μαζί με τα κλειδιά του νέου σας Opel, σας παρέχει 5 χρόνια δωρεάν εγγύηση ή 75.000χλμ.

Peugeot 3008: Εγγύηση 2 ετών ανεξαρτήτως χιλιομέτρων για τα μηχανικά μέρη και τα ανταλλακτικά, τρία χρόνια εγγύηση βαφής

Nissan Qashqai: Το best seller στις πωλήσεις, προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση ή 100.000 χλμ. με δυνατότητα επέκτασης.

Renault Kadjar: Οι Γάλλοι στο πακέτο εγγύησης τους, παρέχουν εξίσου 3 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης στα 5 χρόνια.