Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Peugeot 208

Διαβάστηκε από 34089 αναγνώστες - 28/12/2019

Το νέο Peugeot 208 αποτελεί ένα από τα highlights της φετινής αυτοκινητιστικής χρονιάς καθώς μας παρουσιάζει την δεύτερη, εντυπωσιακή γενιά του. Με αρκετά αλλαγμένη εμφάνιση που χαρίζει στο μοντέλο μοναδική ταυτότητα, δεκάδες νέες τεχνολογίες και νέους κινητήρες, έρχεται να διεκδικήσει το δικό σου σκαλί στο βάθρο. Μακρύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο σε σχέση με έως τώρα, είναι άνετο στο δρόμο, προσφέρεται σε 4 εξοπλιστικές εκδόσεις και η τιμή του ξεκινά από τα 13.580 ευρώ.

Η βασική έκδοση του νέου Peugeot 208 ονομάζεται Like και κοστίζει 13.580 ευρώ, την ώρα που συνεργάζεται με τον 1.200άρη PureTech κινητήρα των 75 ίππων. Παρά την χαμηλή του τιμή, η λίστα του εξοπλισμού είναι πέρα για πέρα ικανοποιητική με κυριότερα χαρακτηριστικά της το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζού, τη προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης, το σύστημα Lane Keeping Assist, το Cruise Control,  υπολογιστή ταξιδιού, αρχιτεκτονική Peugeot i-cockpit και ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών. Την ψυχαγωγία των επιβατών αναλαμβάνει ένα σύστημα multimedia με μονόχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, Bluetooth, ενσωματωμένη θύρα USB, ραδιόφωνο και 4 ηχεία εμπρός.

Διατηρώντας τον ίδιο κινητήρα, με επιπλέον 1.500 ευρώ, ακολουθεί η δεύτερη έκδοση του μοντέλου Active. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η λίστα εξοπλισμού αυξάνεται αρκετά με επιπλέον προσθήκες όπως σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας,  ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, αισθητήρες παρκαρίσματος, φώτα ημέρας LED, μάσκα με χρωμιωμένα 3D στοιχεία, ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών, ενώ πλέον το σύστημα multimedia αποκτά έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με λειτουργία Mirror Screen triple play, 6 ηχεία και χειριστήρια στο τιμόνι.

Στα 16.300 ευρώ ακολουθεί η ακόμα πιο πλούσια έκδοση Allure η οποία δείχνει να διαθέτει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας οδηγός, ίσως και κάτι παραπάνω.  Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στα πίσω φώτα τεχνολογίας LED, στην διαφορετική επένδυση καθισμάτων, στις 16άρες πλέον ζάντες αλουμινίου και στο Peugeot 3D i-cockpit περιβάλλον. Το τελευταίο μάλιστα αποκτά έναν υπερυψωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών 3D, ενώ υπάρχει και η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Κερασάκι στην τούρτα οι 3 θύρες φόρτισης usb με μία εκ των οποίων Type C.

Τέλος, υπάρχει και η ιδιαίτερα sport έκδοση GT-Line, η οποία συνεργάζεται με τον 1.200άρη PureTech των 100 ίππων και κοστίζει 21.100 ευρώ. Εδώ ο εξοπλισμός εκτοξεύεται με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με νυχτερινή λειτουργία, αναγνώριση πεζού & ποδηλάτη, Full LED προβολείς, η οθόνη γίνεται στο ταμπλό γίνεται 10 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, φιμέ πίσω κρύσταλλα, ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμ, αρκετές δερμάτινες επενδύσεις και κόκκινες ραφές όπως και λογότυπα GT.  17άρες ζάντες αλουμινίου, νέα μάσκα, φρύδια στους θόλους και εξωτερικά καλύμματα, ολοκληρώνουν την sport προσωπικότητα της GT-Line έκδοσης.

Το νέο Peugeot 208 έρχεται εντυπωσιακά πλήρες από την βασική κιόλας έκδοση. Επειδή όμως η εποχή απαιτεί και αρκετές τεχνολογικές ευκολίες, θεωρούμε πως η δεύτερη έκδοση Active στα 14.950 ευρώ μπορεί να καλύψει όλες σας τις ανάγκες.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει