Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μια φωτογραφία, πέντε αυτοκίνητα, δέκα εξαγωγές εξάτμισης. Το Kia Sportage, το VW Tiguan, το Hyundai Tucson, το Mazda CX-5, το Honda CR-V έχουν 165 έως 180 ίππους.

Ποιο είναι το καλύτερο οικογενειακό SUV της αγοράς?

Διαβάστηκε από 140528 αναγνώστες - 3/1/2020

Στα compact SUV των 4,5 μέτρων, το Tiguan υπήρξε πάντοτε το καλύτερο της κατηγορίας. Όμως τώρα η VW βρίσκεται σε επιφυλακή, εξαιτίας του ανταγωνισμού από την Απω Ανατολή! Η Kia, η Hyundai, η Mazda και η Honda είναι εδώ και επιτίθενται.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι τραγουδάνε στα κεντρικά γραφεία των εταιριών αυτοκινητοβιομηχανίας, όταν φτάνει η μηνιαία αναφορά πωλήσεων από την αρμόδια υπηρεσία. Μπορούμε όμως να φανταστούμε τι σκέφτονται. Ζήτω τα SUV! Όλα μοιάζουν υπέροχα! Κανένας άλλος τύπος οχήματος δεν παρουσιάζει τέτοια αύξηση όπως η κατηγορία των SUV και ο κόσμος εξακολουθεί να τα βρίσκει ως την καλύτερη επιλογή. Ο βασιλιάς όμως Tiguan, νιώθει την καυτή ανάσα των Sportage, Tucson, Mazda CX-5 και Honda CR-V σε μία κατηγορία που ξεχωρίζουν μόνο οι καλύτεροι.

Φαίνεται ότι όλοι θέλουν να καθίσουν ψηλά. Στη VW είναι ευχαριστημένοι, αφού το Tiguan το πρώτο εξάμηνο του 2018, είναι το νούμερο ένα compact SUV στη Γερμανία, και πρώτο ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες SUV. Στο συγκριτικό μας, φοράει ένα βενζινοκινητήρα 2.0 TSI, 180 ίππων με DSG και τετρακίνηση. Το αυτοκίνητο της δοκιμής είναι ήδη 15 μηνών και το αρνητικό είναι, ότι συμμορφώνεται στο πρότυπο Euro 6b,  την ώρα που οι αντίπαλοί του έχουν ήδη πιστοποίηση Euro-6dTemp.

Το Tucson είναι το μυστικό όπλο της Hyundai στα compact SUV. Τον πολύ καλό σχεδιασμό, που έχει αναλάβει ο πρώην άνθρωπος της Audi Peter Schreyer, συμπληρώνουν οι 177 ίπποι και η πενταετής εγγύηση.

Ο ίδιος άνθρωπος είναι υπεύθυνος και για το Kia Sportage, το οποίο έρχεται στο συγκριτικό μας επίσης με τον 1.6άρη turbo με 177 ίππους, τετρακίνηση και επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το Sportage δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Tucson, παρόλο που έχει δύο χρόνια μεγαλύτερη εγγύηση.

Και έπειτα υπάρχουν δύο ανταγωνιστές από την ¶πω Ανατολή. Το Mazda CX-5 με κινητήρα δύο λίτρων με 165 ίππους, ενώ ο πέμπτος στο πρωτάθλημα είναι ένας ολοκαίνουργιος παίχτης, το Honda CR-V. Το SUV των 4,60 μέτρων θέλει να σκοράρει με το μέγεθος και να προσπεράσει στις πωλήσεις τον προκάτοχό του. Ο εξοπλισμός, περιλαμβάνει το ψηφιακό cockpit και τον 1.5άρη Turbo με 173 ίππους. Όλοι εναντίον του Tiguan.

Τραγουδάμε: «Ζήτω τα SUV!» Και ξεκινάμε…

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις