Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW 330i vs JAGUAR XE P300 AWD

Διαβάστηκε από 7840 αναγνώστες - 6/11/2019

Ένας Βρετανός επιτίθεται στους Βαυαρούς. Η Σειρά 3 της BMW και η Jaguar XE ορίζονται ως σπορ, μεσαίες λιμουζίνες. Ποια είναι καλύτερη?

Ξεκάθαρη ισοπαλία, με την πρώτη ματιά. Η πρόσοψη της Jaguar δείχνει τόσο επιθετική όσο αυτή της BMW. Βέβαια, η δεύτερη δεν... μπλοφάρει καθόλου. Ο ιστορικός αντίπαλός της, ξέρετε αυτό το αυτοκίνητο με το αστέρι μέσα στον κύκλο, δεν θέλει να βρεθεί στριμωγμένο στα σχοινιά. Με την ανανεωμένη XE οι Βρετανοί περνούν στην επίθεση. Η Jaguar δεν κατάφερε μόνο να κάνει βελτιώσεις στις λαμαρίνες, αλλά και να προσαρμόσει την παλέτα των κινητήρων της στις ανάγκες των πελατών. Μάλιστα, βελτιώσεις έγιναν και σε επίπεδο εξοπλισμού, καθώς περισσότερα καλούδια είναι πλέον standard. Το σύνθημα στις τάξεις της Jaguar είναι πλέον το εξής: «Ο βασικός εξοπλισμός είναι out!» Και τι παίρνει πλέον ο πελάτης εξ αρχής; Δέρμα, προβολείς LED και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, και οι τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις (S, SE, HSE) μπορούν να παραγγελθούν επιπλέον και ως “R-Dynamic”, με μεγαλύτερους τροχούς, πιο σπορτίφ ποδιές, αλουμινένιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό και σκουρόχρωμο ουρανό.



Η Jaguar XE, που είχαμε στη διάθεσή μας, ήταν η ισχυρότερη έκδοση με την ονομασία “P300 AWD”. Στις πρώτες εντυπώσεις μας είναι αδύνατο να μη γίνει λόγος για το κορυφαίο επίπεδο της ποιότητας στο εσωτερικό. ¶λλωστε, η Jaguar γνωρίζει ότι για να ανταγωνιστεί τη γερμανική τριπλέτα της κορυφής (Audi, BMW, Mercedes-Benz) πρέπει να... τα δώσει όλα στον τομέα της ποιότητας. Τι διαθέτει η ανανεωμένη XE; Ψηφιακό πίνακα για τα όργανα (τώρα 12,3 ιντσών), ενώ η κεντρική οθόνη και το σύστημα κλιματισμού προέρχονται από την i-Pace. Σε αντίθεση με το ψηφιακό ταχύμετρο της BMW, οι ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης μπορούν να εμφανίζονται καθΆ όλην την επιφάνεια της οθόνης. Τέλος, η Jag εξοπλίζεται επίσης με ένα head-up-display, το οποίο προβάλλει όλες τις σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ. Επιπλέον: Η κάμερα στην κεραία οροφής της XE μεταφέρει μια σούπερ ευρυγώνια εικόνα στον κεντρικό, εσωτερικό καθρέπτη. Πάντως, η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να σταματήσει άμεσα με το πάτημα ενός απλού διακόπτη.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις