Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Seat Leon Cupra 300 VS Honda Civic Type R. Ποιο είναι καλύτερο?

Διαβάστηκε από 40031 αναγνώστες - 18/2/2020

Με κοινό χαρακτηριστικό την μετάδοση της ισχύος των 300 και πλέον ίππων στους εμπρός τροχούς, συγκρίνουμε σε δρόμο και πίστα τα δύο επικά hot hatch, Honda Civic Type R και Leon Cupra 300.

Εδώ έχουμε δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις sport πεντάθυρων μοντέλων που έχουν πάρα πολλές ομοιότητες και μας παίρνουν τα μυαλά. Από τη μια, το Seat Leon Cupra με τους 300 ίππους του, τα 6 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τη λογική τιμή αγοράς, σε ένα πακέτο που ξεχωρίζει για τη διακριτικότητά του. Ειδικά αν το δει κανείς «απέναντι» στο άλλο μοντέλο, στο Honda Civic Type R που δεν υπάρχει κάτι επάνω του που δεν φωνάζει πως εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι ακραίο.Η εμφάνισή του συγκεντρώνει όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα sport hatch. Με αεραγωγούς εμπρός, διπλές εξατμίσεις πίσω, αεροτομές και σπόϊλερ σε κάθε γωνιά του αμαξώματος, το Type R είναι όσο «πολεμικό» μπορεί να γίνει ένα πολύ γρήγορο hatchback.
Έχει 320 ίππους και τελική ταχύτητα 272 χλμ./ώρα, κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Η αντίθεση με το Seat είναι τεράστια. Είναι σαν να έχουμε τα δύο άκρα σε ότι έχει να κάνει με τη διακριτικότητα και την οπτική ένταση. Το Leon δεν προκαλεί, ενώ το Honda δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να προκαλεί. Μιλάμε για ένα σύνολο 620 ίππων από τα δύο αυτοκίνητα που «εκπροσωπούν» από τη μια τη διακριτικότητα και από την άλλη, την πρόκληση.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις