Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε Mercedes B 250 e με BMW 225xe Active Tourer

Διαβάστηκε από 18196 αναγνώστες - 27/10/2020

Ποιο υβριδικό, υπερυψωμένο μοντέλο τα βγάζει πέρα «πιο καθαρά»? Η plug-in-υβριδική έκδοση της Mercedes B 250 e, συναντά την BMW 225xe Active Tourer, για να αναμετρηθούν στον βωμό αυτής της σύγκρισης.

Η ανάγκη για χώρους, καθορίζει πολλές φορές την προοπτική της αγοράς μας. Αν σε αυτό, προσθέσει κάποιος λίγη οικολογική συνείδηση και μπόλικη οικονομία καυσίμου, τότε οι επιλογές που έχεις είναι συγκεκριμένες. Αναφέρετε εσείς λοιπόν, έτσι τυχαία (λέμε τώρα), μία επιλογή από τα μοντέλα της Mercedes-Benz, για τις πιο ώριμες ηλικίες. Την B-Class, θα επιλέγατε λογικά. Και από την BMW? Η Σειρά 2 Active Tourer, σαφώς είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.



Ποιο από τα δύο Γερμανικά μοντέλα με τις μακριές λίστες του προαιρετικού εξοπλισμού, διαθέτει τους χώρους, την ευελιξία αλλά και την πιο οικονομική υβριδική πρόταση? Έχουν περάσει κιόλας δύο χρόνια από τότε, που η BMW παρουσίασε την 225xe Active Tourer, τη δική της μικρού μεγέθους, υβριδική πρόταση. Εντάξει, περισσότερο μικρομεσαία είναι, και όχι μικρή, αλλά η συνδυαστική ισχύς 224 PS, κάνει το οικολογικό μοντέλο, μέχρι και κυνηγό των GTI.

Βέβαια, φέτος έφτασε ο καιρός για να αντεπιτεθεί το αστέρι από τη Στουτγκάρδη, με την B 250 e. Η B-Class παρέλαβε από το μικρό αδερφάκι της (την A-Class), το plug-in-υβριδικό σύστημα. Αυτό σημαίνει, πως απέκτησε τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,33 λίτρων και τα 160 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 102 PS. Και βέβαια, η συνδυαστική ισχύς των 218 PS αρκεί με μεγάλη ευκολία, για να βγάλει έξω από το νερά της, την καθημερινή σου μετακίνηση. 

Μια δυνατή σύγκριση, με πλούσια χαρακτηριστικά, άφθονη τεχνολογία και πολυτέλεια. Τελικά, ποιο τα καταφέρνει καλύτερα?

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις