Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Από τη μέση στην καθημερινότητα...

Διαβάστηκε από 49116 αναγνώστες - 5/10/2019

Η πλατφόρμα MQB-A1 δεν είναι η... μικρή αδερφή της R2-D2, αλλά μία μίξη αυτοκινήτων του ομίλου VW, και μάλιστα στις διαστάσεις του Golf. Σε αυτήν την κατηγορία, εμείς προτείνουμε ως κινητήρα τον 1.5 TSI με τα 150 PS και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
Το πιο μικρό σε μήκος αυτοκίνητο είναι εδώ το Audi Q2, που φτάνει τα 4,19 m. Παρόλ αυτά, οι επιβάτες κάθονται στο μπροστινό μέρος με μεγάλη άνεση, ενώ το περιβάλλον είναι από τα πιο φίνα. Βέβαια, στο πίσω τμήμα του Q2 τα πράγματα στενεύουν.



Εδώ είναι καλύτερα να κάθονται παιδιά, ενώ ο χώρος αποσκευών, με μέγιστο όγκο 1.050 λίτρων, είναι μέτριος. Αντιθέτως, οι τιμές είναι ψηλά. Η μικρότερη βενζινοκίνητη έκδοση είναι η 40 TFSI των 190 PS, που είναι ευχάριστη στο δρόμο, αλλά στη Γερμανία ξεκινά από τα 33.250 ευρώ. ¶ουτς!
Στο μήκους 4,23 m VW T-Roc μπορούν να κάνουν με άνεση την εκδρομή τους τέσσερις ενήλικες και, όπως και στο Karoq, θα καθίσουν και στην πίσω σειρά θέσεων ψηλά και χαλαρά. Απλώς, οι αποσκευές δεν πρέπει να είναι πολλές, καθώς τα 1.290 λίτρα φτάνουν γρήγορα στα όριά τους.



Ωστόσο, η τιμή των 23.700 ευρώ στη Γερμανία κρίνεται ελκυστική, έστω κι αν εμείς προτείνουμε απΆ ευθείας την εξοπλιστική έκδοση Style (από 25.975 ευρώ), που εφοδιάζεται standard με διπλό πάτωμα αποθηκευτικού χώρου, ασύμμετρα διαιρούμενο πίσω κάθισμα, ρύθμιση ύψους καθισμάτων και άλλες ευκολίες.
Το SEAT Ateca, από την πλευρά του, είναι πολύ... αεράτο. Έχει μήκος 4,36 m, πίσω είναι το πιο ευρύχωρο όλων, ο χώρος αποσκευών έχει όγκο έως και 1.604 λίτρων - εκεί, λοιπόν, μπορεί να τακτοποιηθεί με άνεση μια οικογένεια, η οποία πιθανότατα δε θα ενοχληθεί και τόσο από το λιτό εσωτερικό.



Πάντως, τα 26.020 ευρώ της τιμής στη Γερμανία για την έκδοση Style κρίνονται μια καλή ευκαιρία, έστω κι αν από το μοντέλο, που ξεκίνησε την πορεία του ήδη από το 2016, λείπουν διάφορα συστήματα υποβοήθησης.
Το ανάλογα μακρύ (4,36 m) Skoda Karoq δείχνει συνολικά πιο μοντέρνο.



Μάλιστα, είναι σε θέση να εφοδιαστεί με συρόμενα, αλλά και αφαιρούμενα καθίσματα. Στους πολύ άνετους χώρους, λοιπόν, προστίθεται η υψηλή μεταβλητότητα. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.810 λίτρα, 10 περισσότερα σε σχέση με ένα VW Touareg! Η τιμή των 27.090 ευρώ στη Γερμανία ακούγεται υψηλή. Τουλάχιστον, είναι standard το φίλτρο γύρης, το cruise control και πολύς εξοπλισμός ακόμη.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει