Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
13 φωτογραφίες »

Ποια ήταν τα καλύτερα Sport αυτοκίνητα της χρονιάς?

Διαβάστηκε από 67250 αναγνώστες - 25/12/2020

Μπορεί η μόδα να επιτάσσει οικονομία καυσίμου και SUV, αλλά η αδρεναλίνη και το πάθος για τον «πλανήτη» των σπορ αυτοκινήτων, είναι ακόμα ζωντανό και πολύχρωμο. Ποιο από όλα τα αυτοκίνητα επιδόσεων κερδίζει τον τίτλο της καρδιάς μας, ως το καλύτερο Sport αυτοκίνητο της χρονιάς? Η επιλογή είναι δική σας.

Οι απαιτήσεις που έχει ο καθένας από εμάς από το αυτοκίνητο του, είναι διαφορετικές. Πολλοί είναι αυτοί που ζητάνε οικονομία κίνησης. Αλλοι τόσοι είναι αυτοί που θέλουν χώρους, για να μετακινούν την οικογένεια με άνεση. Υπάρχουν (ακόμα) όμως και αρκετοί, που αναζητούν έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου. Ναι, υπάρχουν ακόμα τέτοια αυτοκίνητα, και ας μην είναι στην μόδα πλέον... Πέρα όμως από μόδες και τάσεις της αγοράς, υπάρχει και η αδρεναλίνη οδήγησης ενός sport αυτοκινήτου νέας γενιάς. Την χρονιά που μας πέρασε, παρουσιάστηκαν αρκετά τέτοια μοντέλα και πολλά από αυτά, έχουν κλέψει ένα τμήμα της καρδιάς μας. Εμείς ξεχωρίσαμε 12 από τα καλύτερα sport αυτοκίνητα, τα βάλαμε στην πίστα Sachsenring και τα οδηγήσαμε ξανά, ώστε να απολαύσουμε τις αρετές του κάθε αυτοκινήτου.

Την χρονιά που μας πέρασε, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν (για διαφορετικούς λόγους το καθένα), αρκετά performance αυτοκίνητα. Πολύς ντόρος έγινε με τον νέο κινητήρα υψηλων επιδόσεων της Mercedes στο AMG A 45 S, αλλά και το Megane RS Trophy-R με την κατάκτηση του ρεκόρ στο ring. Η έλευση της Toyota Supra προκάλεσε αίσθηση με τον καινούργιο χαρακτήρα της, ενώ η διαχρονική 911 παρέδωσε και φέτος μαθήματα πρόσφυσης, και κύλισης. Το μοναδικό Performannce SUV, της Lamborghini, το Urus, κατάφερε να αγγίξει εξωφρενικές επιδόσεις, παρά το υπερβολικό του βάρος, ενώ τον ίδιο «σκόπελο» κατάφερε να ξεπεράσει και το Μ8 Competition, με την επιβλητική σχεδίαση, αλλά και το πιο γρήγορο station wagon της κατηγορίας (Audi ABT RS 4+). Στην Sachsenring, βρέθηκαν μαζί μας άρκετα αυτοκίνητα πίστας, όπως η Porsche Manthey 911 GT2 RS MR, η Mercedes AMG GT-R Pro και η Porsche 718 Cayman GT4, που νώθουν καλύτερα ανάμεσα στα κέρμπ, παρά ανάμεσα σε στενά και φανάρια. Ως επιδόρπιο κρατήσαμε την συμμετοχή των εξωτικών Ιταλικών αυτοκινήτων, της εντυπωσιακής Ferrari F8 Tributo αλλά και της επιβλητικής Huracan Evo. Δεν κρύψαμε ποτέ πως είμαστε speed addicts, γι αυτό δεν χάσαμε την ευκαιρία να τα οδηγήσουμε, μια ακόμα φορά. 
Δέστε λοιπόν καλά τις ζώνες σας, και ξεκινάμε...

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις