Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σκληρό Ροκ

Διαβάστηκε από 40662 αναγνώστες - 31/8/2020

Το VW T-Roc R ξεκίνησε την παράστασή του με ελαφρώς τεχνητό, αλλά πολύ ευχάριστο, μπάσο ήχο και χρειάστηκε να περάσουν μόλις 4,8 δευτ. για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h. Ο καθαρόαιμος ροκάς δε χρειάζεται διαλείμματα και... πέταξε με τη βιρτουόζα ευκολία του Carlos Santana μέσα κι από τις 7 σχέσεις του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη προς τα 200 km/h έπειτα από συνολικά 20,7 δευτερόλεπτα. Η VW σταματά στα 250 km/h το show και συνέχεια δεν υπάρχει καμία. Δε χρειάζεται άλλωστε.



Γιατί το βάρους 1,5 τόνων SUV απαιτεί και σχεδόν 10 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 km, που διανύει.
Μπορεί λοιπόν η επιτάχυνση να έλαβε τέλος, αλλά το show συνεχίστηκε με την επίδειξη των φωνητικών ικανοτήτων! Αν επιλέξει ο οδηγός το πρόγραμμα οδήγησης Race, τότε θα βιώσει τα προκλητικά σφυρίγματα του turbo τόσο έντονα, που θα πιστέψει σχεδόν ότι το παράκανε και ότι χάλασε το παιχνίδι του.



Μάλιστα, η VW παρέχει στον προαιρετικό εξοπλισμό τη δυνατότητα αγοράς του συστήματος... εκρήξεων (Performance), που αποτελείται από τιτάνιο. Εμείς, πάντως, δε θα το παραγγέλναμε, όχι μόνο για το υψηλό κόστος των 3.800 ευρώ, που ζητά η VW στη Γερμανία, αλλά και επειδή πιστεύουμε ότι δε χρειάζονται οι Beastie Boys όταν παίζουν οι Beatles!
 
Ρυθμιζόμενη ανάρτηση για περισσότερη άνεση
Πάντως, ακόμα και στο σπορτίφ πρόγραμμα της ρυθμιζόμενης ανάρτησης DCC (1.045 ευρώ στη Γερμανία) δεν αντέχει κανείς πολλή ώρα και επιλέγει άμεσα το πρόγραμμα Comfort. Με αυτό, το... παλιόπαιδο από το Wolfsburg γίνεται, παρά τις θηριώδεις ζάντες των 19 ιντσών, πιο μαλακό και συμβατό. Έτσι, το νέο super SUVάκι δεν είναι αποκλειστικά ένας ακατάδεκτος ροκάς παλαιάς κοπής, αφού είναι σε θέση να σε συνοδέψει και σε μία ρομαντική εκδρομή με το ταίρι σου, χωρίς να σας ταράξει.



Το μόνο, που μένει, είναι να περάσουμε από το... ταμείο. Το VW T-Roc R κοστίζει στη Γερμανία τουλάχιστον 43.995 ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε το μεταλλικό χρώμα, τη σπορ εξάτμιση, τις ζάντες των 19 ιντσών και διάφορα άλλα extra, που έφτασαν την τιμή του αυτοκινήτου της δοκιμής μας στα 56.295 ευρώ! Ό,τι δε ροκάρει, σοκάρει...



Συμπέρασμα
Το VW T-Roc R, ανήκει χωρίς αμφιβολία στα πιο διασκεδαστικά μοντέλα της κατηγορίας των μικρών SUV. Πάντως, παραμένει ικανό για καθημερινή χρήση, αλλά απαιτεί αυξημένη οικονομική δύναμη.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει