Τι να επιλέξω: Mercedes A Class

Διαβάστηκε από 202254 αναγνώστες - 3/11/2020

H A 200, χωρίς περαιτέρω... γράμματα, κινείται πολύ αξιοπρεπώς και πάνω απ όλα, πραγματικά οικονομικά.
Παρά τα -συγκριτικά- σεμνά 163 PS του, ο βενζινοκινητήρας της Mercedes-Benz δε χρειάζεται να κρύβεται από τους συναδέλφους του. Εντάξει, ο diesel κινητήρας και ο συνδυασμός της plug-in-υβριδικής έκδοσης εντυπωσιάζουν με την υψηλή της ροπής τους. Η A 220 d... επιτίθεται με 400 Nm στο στροφαλοφόρο άξονα και η A 250 e (με γεμάτη μπαταρία) με 450 Nm, με αποτέλεσμα να τα βρίσκουν στη διαδικασία της προσπέρασης πολύ εύκολα με αντίπαλο την A 200 των 250 Nm. Ωστόσο, αν ο οδηγός διατηρήσει την όρεξη του μικρού τετρακύλινδρου των 1,3 λίτρων, σπάνια θα διαμαρτυρηθεί για έλλειψη δύναμης. Aλλωστε, κάτι σχετικό μαρτυρούν και οι μετρήσεις μας: 0-100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 225 km/h. Είπατε τίποτα;Οπωσδήποτε, το plug-in-υβριδικό μοντέλο δείχνει δύο πρόσωπα. Με γεμάτη μπαταρία και μετρημένο τρόπο οδήγησης η A-Class κινείται βολικά και οικονομικά. Αν αντιθέτως, ο οδηγός αδειάσει την μπαταρία σε μια γρήγορη διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο, αφενός θα... κερδίσει ένα θορυβώδη βενζινοκινητήρα (είναι ο ίδιος 1.3 με της A 200) και αφετέρου θα δει διψήφιες τιμές κατανάλωσης
Ο ισχυρός diesel των 190 PS διατηρεί ανά πάσα στιγμή την κυρίαρχη και χαλαρή ύπαρξή του. Οι ζωηρές ρεπρίζ και οι υψηλές ταχύτητες ταξιδιού είναι κατορθώματα, που συνάδουν με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα, 2,0 λίτρων. Από την άλλη όμως, η κατανάλωση είναι αισθητά χαμηλή. Όποιος προσπαθήσει, θα ανταμειφτεί με τον αριθμό «5» μπροστά από το κόμμα.
Γιατί, όμως, εμείς λέμε παρόλα αυτά «Β(ενζίνη)»; Πολύ απλά, εξαιτίας του χρήματος! Η A 200 κοστίζει στη Γερμανία 4.000 ευρώ λιγότερο από τα... αδέρφια της προκύπτει η πλέον οικονομική πρόταση.